Hadarits Imre

2022.05.23. 14:33

Az egykori kecskeméti parancsnokot köszöntötték születésnapja alkalmából

Régi irodájában köszöntötték kollégái Hadarits Imre nyugállományú ezredest, a – régi nevén – Bács-Kiskun Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság hajdani parancsnokát 80. születésnapja alkalmából. A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodájában hétfő délelőtt megrendezett ünnepségen Gáldonyi Sándor őrnagy, az iroda vezetője, Hári László Szilveszter alezredes, a szegedi toborzó központ regionális vezetője, Mészáros János nyugállományú alezredes és az iroda munkatársai üdvözölték az ezredest a kerek évforduló alkalmából.

Horváth Péter

80. születésnapja alkalmából köszöntötték Hadarits Imre nyugállományú ezredest. Fotó: Horváth Péter

Hadarits Imre hat évig, 1991-től nyugállományba vonulásáig, 1997 májusáig vezette a megyei toborzó irodát. A szűk körű ünnepségen jó szívvel és időnként elérzékenyülve emlékezett vissza több mint három évtizedes katonai pályafutására, melynek – mint fogalmazott – jutalomjátéka volt az utolsó hat esztendő. – Kitűnő kapcsolatom volt a munkatársaimmal, az őszinteségre, becsületre és a bajtársiasságra mindig odafigyeltem – mondta az ünnepelt, akit felettesei őszinteségéről és szókimondásáról ismertek, amiből elmondása szerint nem mindig származott előnye, de végül elöljárói mindig belátták, hogy igaza van és a fejlődés szándékával adott jelzést az esetleges problémákról. Nem csak kollégáival, hanem a megyei intézményekkel, azok vezetőivel és munkatársaival is nagyszerű, olykor baráti kapcsolatot ápolt. 

– Rengeteg kiváló kapcsolatom született a megyei településvezetők és intézményvezetők körében, sokakkal ma is tartjuk a kapcsolatot, barátaink között tudhatjuk egymást – mondta a pályafutása során tucatnyi alkalommal kitüntetett egykori vezető. Mint elmondta, annak idején nehezen viselte a kötelező nyugdíjat, utána még négy évig dolgozott máshol, de ma már családja és szeretett unokái körében élvezi nyugdíjas éveit, és szerencsére ehhez jó a egészsége is hozzájárul.

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka emléklappal köszöntötték a nyugállományú ezredest, amit kollégái adtak át részére.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában