Önzetlenség

2022.05.19. 17:52

A vérüket adták a kiskőrösiek a házrobbanásban megsérült apáért és fiáért

Rokonok, jó barátok, ismerősök, jóérzésű emberek fogtak össze a kiskőrösi házrobbanás sérültjeiért – olvasható Kiskőrös város hivatalos közösségi oldalán, ahol arról is beszámolnak, hogy mintegy kétszázan jelentkeztek a Vöröskereszt kétnapos véradására, amit a bajba jutott édesapáért és fiáért szerveztek a városban.

Pozsgai Ákos

Borítóképünk a házrobbanásnál készült, ahová két mentőhelikoptert is riasztottak. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Robbanás következtében kidőlt egy kiskőrösi ház egyik fala és kigyulladt a tetőszerkezete múlt szombaton, az esetről portálunk is beszámolt.

Információk szerint egy engedéllyel működtetett pálinkafőző készülék robbanhatott fel a házban. Egy 50 éves férfi és a fia tartózkodott a detonáció idején az épületben. Az apa súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt válságos állapotban, míg fiát súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel kórházba, egyiküket Pécsre, másikukat Budapestre. Az égő épületet a kiskőrösi, kalocsai és a kiskunhalasi tűzoltók oltották el. A robbanás keletkezésének okát a rendőrség és a tűzoltóság is vizsgálja.

– Megható az az összefogás, amelynek tanúi lehettünk Kiskőrösön.

 Szívbe markoló tragédiát élt meg a köztiszteletben álló Breznyán család, mivel egy robbanásos balesetben életveszélyesen megsérült a családfő, Attila és fia, Gergő – jelent meg a Kiskőrös város közösségi oldalán, ahol beszámolnak arról is, hogy a városban a Vöröskereszt kétnapos véradást szervezett, az első napon 131-en, a második napon 144-en jelentkeztek vért adni, közülük mintegy 200-an jelezték, hogy irányítottan nekik adnak vért.

– Aki valamilyen okból nem tud vért adni, hirdette, osztotta a közösségi médiafelületeken az eseményt. A két napon 74 első véradó is eljött – írták a közösségi oldalon.

Sutus Eta, a Vöröskereszt területi vezetője köszönetet mondott mindenkinek, aki önzetlenül segített és köszönetet mondott a donorok türelméért is. Az egészségügyi dolgozók felkészülten várták a véradást, de ekkora véradási hajlandóságra nem számítottak, így volt, akinek másnap kellett visszamennie vért adni, amikor már dél körül megtelt a szállítójármű hűtőtere így kétszer is fordulnia kellett az Országos Vérellátó Kecskemét Területi Intézetébe.

– Most a pozitív gondolatok küldésén, az ima erején, a betegek szervezetén, az orvosok és ápolói asszisztencia odaadó gyógyításán, gondoskodásán van a sor. Reméljük így együtt minden hathatós lesz és nemsokára ismét találkozhatunk Breziékkel! Hajrá fiúk! Sokat gondolunk aggódó szeretettel rátok! – olvasható a város közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában