Kecskemét

2022.05.25. 12:33

A tehetségműhely foglalkozásán ismerkedtek a művészettel a Hosszú utcai óvodások

A kecskeméti Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodájában, a közelgő gyermeknap alkalmából tartották a Vizuális tehetségműhely kiállításának megnyitóját.

baon.hu

Megtartották a kecskeméti Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodájában a Vizuális tehetségműhely kiállításának megnyitóját. Beküldött fotó

A keddi esemény főszereplői az alkotók, vagyis a gyermekek voltak, akik versekkel és dalokkal színesítették a megnyitót. Az évek óta folyó műhely tematikája ezúttal a műalkotás-feldolgozás volt.

A műalkotások cselekvéses formában történő, tevékeny megismerése egy olyan személyes élményanyagot nyújt a gyermekek számára, amiből később táplálkozhatnak és ezáltal művészetértő felnőttekké válhatnak.

Kecskemét ismert festőművésze, Szappanos István örömmel fogadta a tehetségműhely kezdeményezését, ahol két alkotását is átdolgozhatták az óvodások. A művész segített a festmény kiválasztásában, amit a tevékenységhez a tehetségműhely rendelkezésére bocsátott, valamint ötletekkel is ellátta az óvónőket.

Az alkotni vágyó nagycsoportosok Szappanos István mellett Piet Mondrian, Giuseppe Arcimboldo és Claude Monet alkotásaival ismerkedhettek meg. Az eseményen minden résztvevőt megajándékoztak egy emléklappal is.

Emléklappal jutalmazták a gyerekeket. Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában