Szabadszállás

2022.05.13. 21:30

A maga örömére festi képeit Gál János

A szabadszállási Gál János egy éve kezdett el saját örömére festeni.

Gulyás Sándor

Képeivel érzéseket, gondolatokat szeretne közvetíteni Gál János. Fotó: Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

Képeit néhány hónapja tette közzé közösségi oldalán, ami nem várt elismerést hozott számára. Ekkor döbbent rá, hogy mennyire fontos az emberek életében az önmagukban szunnyadó tehetség felfedezése, kibontakoztatása. 

– Gyermekkoromban kezdtem el rajzolgatni, az elkészült munkák még nagyon kezdetlegesek voltak. Családom egy éve egy ovális festővászonnal ajándékozott meg. Ekkor határoztam el, hogy megpróbálkozom kibontakoztatni a bennem szunnyadó tehetséget. A képet látva környezetem megerősített abban, hogy érdemes folytatnom. Az akriltechnikát választottam, mivel nem igényel feltétlen alapozást, és a gyors száradási időnek köszönhetően rendkívül praktikus. Képeimet nem szoktam elkapkodni, így ez számomra nagy előnyt jelent. Van olyan, amelyik nyolc-tíz óra alatt elkészült, de olyan is, melyet hetekig festettem – fogalmazott Gál János. 

Alkotásainak témáit a hétköznapi életből meríti, leginkább tájképeket fest, de megpróbálkozott már az ember­ábrázolással is. 

– A festés technikáját autodidakta módon sajátítottam el, a magam kárán tanulva. Ha elakadtam, az internetet hívtam segítségül. Képeimen nemcsak a látványt igyekszem megjeleníteni, hanem érzéseket és gondolatokat is közvetíteni. Példaképeim egyike Leonid Afremov, egy orosz–izra­eli modern impresszionista művész. Stílusa nagy hatást gyakorolt rám, ami néhány alkotásomban vissza is köszön, bár nem akarok senkit sem utánozni. Természetesen nagyon sokat kell még gyakoroljak ahhoz, hogy tovább tudjak lépni. 

A fejlődés kulcsa a rendszeres munka, csak az tud előbbre lépni, aki nap mint nap a kezébe veszi az ecsetet. 

Képeimet elsősorban a magam örömére készítem, sokáig meg sem fordult a fejemben, hogy a nagy nyilvánosság elé álljak velük. Néhány hónapja családom unszolására néhányat feltettem a közösségi oldalamra. A pozitív visszajelzések újabb lökést adtak – sorolta Gál János. 

A szabadszállási alkotónak ma már több mint ötven képe van, melyekkel még az idén szeretne bemutatkozni a nagyközönség előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában