Galériával

2022.05.01. 13:00

A kiskunhalasi ballagáson átadták a Vári-díjakat is

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium 130 éves múltja alatt már a százezret is meghaladja az intézményben végzettek száma – mondta dr. Komáromi Szilárd, az iskola igazgatója, aki a ballagási ünnepségen átadta az idei Vári-díjakat is az arra érdemes diákoknak és az iskola dolgozóinak.

Pozsgai Ákos

Hét osztály ballagott el az intézményből. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Az intézményben összesen hét osztály ballagott, a végzős tanulókat az iskola igazgatója köszöntötte. Komáromi Szilárd beszédében emlékeztetett arra, hogy nagybetűs élet számtalan nem várt kihívást állít majd a fiatalok elé, akik sok hasznos tudnivalót visznek magukkal az iskolájukból. Azt is elmondta, hogy az iskola több mint 130 éves fennállása alatt több mint százezer diák tanult az intézmény falai között.

Régi hagyomány, hogy a ballagási ünnepségen adják át az iskola elismeréseit, a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium kiváló tanulója címet idén Deák Roland (3/11/A) diák kapta. A kulturális életért és közösségért járó elismerést Katona-Sajdik Zsófia (KK/13/1) és Veréb Andor (3/11/B) hegesztő vehették át. A KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskoláért díjat Kovácsné Gáspár Erika kapta. A díj nem pedagógus változatát Vas Mihály technikai dolgozó vehette át az iskola igazgatójától. A támogatói elismerést idén a Merkbau Zrt. részére ítélte oda az iskola vezetése, a díjat Knáb János vette át Komáromi Szilárdtól. Molnár Viktor és Kocsis Barnabás István – villanyszerelő, valamint Barcsik Zoltán Tamás – kőműves tanuló mentesül a szakmai írásbeli vizsga letétele alól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Versenyen elért eredmények alapján – hangzott el a ballagási ünnepségen, ahol ajándékcsomagot vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában