Galériával

2022.05.12. 13:55

A kiemelkedő versenyeredményt elért tanulóit díjazta a Kecskeméti Szakképzési Centrum

A Kecskeméti Szakképzési Centrum ünnepséget szervezett szerdán a 2022-es évben kiemelkedő versenyeredményt elért tanulói és felkészítőik számára. A ceremóniát a Gáspár Technikum kollégiumának dísztermében tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

Az országos versenyek dobogósait köszöntötték. Fotó: Bús Csaba

Az ünnepségen a Szakmasztár országos versenyen és az ágazati érettségi versenyeken első három között végzett tanulóikat és felkészítőiket, valamint duális partner oktatókat köszöntötték.

Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja beszédében kiemelte, kiváló eredményekkel végeztek diákjaik, melynek sok összetevője volt. Az egyéni teljesítmények mellett hozzájárult az oktatók felkészültsége, odaadó segítsége, valamint a szerencse, hogy ott, abban a pillanatban ilyen remek eredmény születhetett. Mindezek közül azonban talán a legfontosabb a tanulók elszántsága és odaadása, hiszen ők az az évfolyam, akik az elmúlt két évben a járvány miatt kevesebbet tudtak gyakorlaton részt venni személyes jelenlét mellett.

A kancellár hozzátette: a Kecskeméti Szakképzési Centrum folyamatosan reagál a szakképzési rendszer változásaira, megteremti a környezetet, feltételeket ahhoz, hogy a diákok a legnagyobb tudásra tegyenek szert. Ezt tükrözi az is, hogy a Szakma Sztár versenyen 12 tanulójuk állhatott dobogóra. 

Végül arra biztatta őket, hogy menjenek tovább ezen az úton, és váljanak megbecsült szakemberévé a választott szakmájuknak.

Ignácz Bence főigazgató köszöntője elején egy tévhitet szeretett volna eloszlatni. Napjainkban gyakran mondják a fiatalokra, hogy nem lehet rájuk számítani, csak a telefonjaikat nyomogatják, nem érdekli őket semmi. Ez a verseny rámutatott, hogy ez nem igaz. A dobogós kandós és gáspáros diákokra igaz, hogy gyakran lógnak a mobilon, de vannak olyan jók, mint elődjeik.

A főigazgató továbbá elmondta: a kiváló eredményekkel a fiatalok nemcsak saját magukat formálták, hatással voltak a környezetükre, diáktársaikra, városukra és a magyar társadalomra. Az oktatók hittek bennük, meglátták bennük azt a pluszt, azt a spirituszt, mely a legjobbat hozta ki belőlük.

A két nyitó beszédet követően a kancellár és a főigazgató gratulált a diákoknak és felkészítőiknek.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében a gépjármű mechatronikusoknál a dobogó mindhárom fokát meghódították a gáspáros tanulók. Fülöp Soma 1., Szilágyi Roland 2., Petrényi Zsombor Koppány 3. helyezett lett. Mindhárman a Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum diákjai, oktatójuk Dudás István, duális képzőhelyük a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft, ahol Sebestyén Vilmos oktató segítette felkészülésüket.

A szerszámkészítők között szintén csak a Kecskeméti SZC tanulói állhattak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjében dobogóra. 
Orbán Norbert 1., Ürögdi Zsombor 2., Tóth Krisztián 3. helyezést szerzett. Mindhárman a Kandó Kálmán Technikum diákjai, oktatójuk Horváth Gyula, duális képzőhelyük a Mercedes-nél Szabó Richárd oktató nyújtott segítséget a felkészítésükhöz.

A járműkarosszéria előkészítő, felületbevonó szakma döntőjén Dancsházi Olivér 1. helyezett, Kovács Imre István 3. helyezett lett. 
A Gáspár Technikum diákjait Aros Károly oktató, illetve a Mercedes-nél Szabó Norbert oktató készítette fel.

A karosszérialakatosok között Tóth Dávid Zsolt, Gáspáros tanuló a döntőben 2. helyezést ért el. Felkészítője az iskolában Nagy Csaba Ákos, duális képzőhelyén, a Mercedes-nél Halász József oktató volt.

A kőműves tanulók között Tóth Krisztián a döntőben 3. helyezést szerzett. A Gáspár diákot az iskolában Szappanos Mihály és Péity Márta, duális képzőhelyén, a Mester-Bau 2002 Kft.-nél Mikle Sándor oktató segítette a felkészülésben.

A női szabó szakmában Sipos Barbara 1., Vida-Filus Dóra 3. helyen végzett. A Kandós diáklányokat Földi Anikó, Fazekasné Németh Andrea és Kissné Molnár Szilvia készítette fel.

A másik országos megmérettetésen, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében Trapp Balázs a mechatronikai technikusok között 3. helyezett lett. A Kandós diákot az iskolában Labáth Ferenc, Varga Tamás és Barna Norbert oktató készítette fel.

A harmadik verseny, amelyen a tanulók kiválóan szerepeltek, az Ágazati és Ágazaton belüli specializáció Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenye volt. Kereskedelmi ismeretek tárgyból Németh Mátyás Kolos a döntőben 1. helyezett lett. A Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Technikum tanulóját Balla Erzsébet és Czigléczkiné Ábel Márta oktatók segítették a felkészülésben. 

A Képző- és iparművészeti ismeretek tárgyból Huliák Kitti a döntőben 3. helyezést ért el. A Kandós diáklány felkészítésében részt vett Mészáros Marianna, Lakatos Pál és Kis Tamás.

A Vendéglátóipari ismeretek tantárgyból Bimbó István, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum diákja a döntőben 3. helyezést szerzett. Felkészülését Bodnárné Nagy Anita és Sinkó Tamás oktatók irányították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában