Galériával

2022.05.25. 13:03

A kecskeméti szervezet ápolja a háborús hősök emlékét

Éves beszámoló közgyűlését tartotta szerdán a Hadirokkantak, Hadiözvegyek, Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének Kecskeméti Szervezete a Táncsics Mihály Kollégiumban.

Horváth Péter

Közgyűlésen számoltak be az eddig megvalósult tervekről. Fotó: Bús Csaba

A napirendi pontok megtárgyalása előtt Gartner Walter elnök köszöntötte a nagy számban jelenlévő tagokat és a meghívott vendégeket, majd tiszteletbeli tagkönyvet adott át Szabó Sándor tárogatóművésznek. Elmondta, hogy a jövőben szoros együttműködést terveznek a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetségével, melynek tevékenységét is méltatta. Kormányosné Makai Eszter, a nyugdíjas szövetség elnöke beszélt szervezetükről. Elmondta, hogy a vezetésében februárban megújult szövetség civil szervezet, önálló gazdálkodással nem rendelkezik, ennek ellenére keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel partnerük munkáját segíthetik, ami elsősorban kapcsolati tőkét jelent. Kitért arra, hogy programjukkal kapcsolódtak a Hősök Napja megemlékezéshez, ennek érdekében felvették a kapcsolatot az oktatási intézményekkel és maguk is részt vesznek a Deák téren vasárnap tartandó rendezvényen.

Engert Jakabné alpolgármester elismerő szavakkal illette a szervezők közösségért végzett munkáját. Mint fogalmazott, mindannyian azon dolgoznak, hogy a háború okozta sérülések, veszteségek hatásaira emlékezzünk és a hősök, áldozatok iránti tisztelet a fiatalabb nemzedékek előtt is megmaradjon. Az alpolgármester  kiemelte, hogy a komoly érdekvédelmi munka mellett jelentős szövetség is épült a tagok között. 

– Jelenlétükkel is felhívják figyelmünket arra, hogy emlékeznünk kell, nem felejthetünk – nyomatékosította Engert Jakabné, és a jelenlévő Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselővel egyetértésben kifejezte: a továbbiakban számíthat a Szövetség a város támogatására, legyen szó rendezvények, megemlékezések megtartásáról, vagy kirándulások szervezéséről.

A köszöntők után beszámoló hangzott el a szövetség tavalyi munkájáról, pénzügyi tevékenységéről, az idei munkatervről és a tervezett kirándulásról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában