Programajánló

2022.05.19. 12:55

A hétvégén rendezik meg az Országos Rétesfesztivált Kiskőrösön

Több ezer vendéget várnak Kiskőrösre, a Városalapítók napja és Országos Rétesfesztiválra a hét végén a rendezők.

Barta Zsolt

Az egyik korábbi rétesfesztiválon Lázár séf is részt vett Fotó: Barta Zsolt

Pénteken a Petőfi Sándor Művelődési Központban 17 órakor Kunhegyesi Ferenc: K arculatok könyvbemutatóval egybekötött festménykiállítás-megnyitója a programsorozat első rendezvénye. Este a főtéri nagyszínpadon a Tesla-show alkotóitól a Vadak ura című musical tekinthető meg. A nap a Pozsonyi utcában rendezett Rádió97 party diszkóval záródik. 

Szombaton a Pozsonyi utcában 9 órától Lakodalmas étkek főzőversenye Lázár cheffel, melynek az eredményhirdetése 13 órakor lesz. A nagyszínpadon 11.30-kor Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere nyitja meg a rendezvénysorozatot. A nap fő programja a szlovák lakodalmas bemutatása lesz. Az érdeklődők több helyszínen a készülődés kulisszatitkaiba pillanthatnak be. Így 14 órakor a Petőfi téren, a vőlegényes háznál, míg ugyanekkor a Szlovák Tájházban, a menyasszonyos háznál nézhetik a látogatók, milyen hangulatban készülődnek a fiatalok az egybekelésre. 

Majd 15.30 órakor az evangélikus templomban megáldja a pap a fiatal párt, este 18 órakor ünnepi vacsora, majd lakodalmi mulatság a főtéren. Ezt követően utcabál Lalival & Nanival, a Muzsika TV énekeseivel, majd 22 órakor a Madarak zenekar koncertje zárja a napot. Másnap, vasárnap a nagyszínpadon 8 órakor az országos rétesfesztivál megnyitója, 13 óráig réteskészítés és -kóstoltatás a magyarországi szlovák és szomszéd települések részvételével. 13.30-tól 15.30 óráig zenés, táncos rendezvények a nagyszínpadon, majd 15.30-kor a Kiskőrös városi borverseny díjátadó ünnepsége. Ezt követően Dívák-show Détár Enikővel, Fésűs Nellyvel és Ladinek Judittal, majd 17:15-től Rakonczai Imre-­koncert. Az ünnepséget 20 órakor a Fenyő 75-koncert zárja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában