Alkotótábor

2022.05.13. 18:49

A bajai festők és kézművesek minden évben új programokkal várják a gyerekeket

A Bajai Festők és Kézművesek „Baráti” Egyesülete idén nyáron is a Petőfi-szigeti Napsugár szálló és kemping területén szervezi meg gyermeknek szóló alkotótáborát.

Márton Anna

Mindig jó hangulatban telik az alkotótábor. Fotó: Márton Anna

Évről évre mindig új programokkal várja a gyermekeket az Ügyes kezek alkotótábora. Kézműves-foglalkozások, ügyességi és vizes játékok, pilátesztorna és játékos vetélkedő várja a 6 és 12 év közötti gyerkőcöket. 

– Az egyesület kézművesei, keramikusai, a gyöngyfűző munkatársunk is mindig más témában foglalkoztatják a gyerekeket. 

Vannak olyan gyerekeink, akik nemcsak egy táborba jönnek el, hanem mind a három alkalommal találkozunk velük.

Olyan gyerkőc is van, aki idén már ötödik alkalommal tervezi, hogy velünk tölti a nyár egy részét. Idén újdonság lesz a pilátesztorna-óra, amit heti három alkalommal tartunk. A szülők jelzései alapján a gyerekek már nagyon várják. Mivel ötödik alkalommal rendezzük meg a tábort, idén több meglepetéssel is készülünk – mondta Vass Zsuzsa, az egyesület elnöke. 

A tábor programja reggel kilenckor kezdődik a reggelivel, délelőtt különböző foglalkozásokat tartanak, ebéd előtt játékokat szerveznek. 

– Van, amikor nem is akarnak játszani, mert annyira belefeledkeznek az alkotásba. Néha finoman rájuk kell szólni, hogy pihenni kell. Az ebéd utáni pihenő alatt megmártózunk a Sugovicában, de csak köldökig megyünk bele. Megvannak a szabályok, aki nem tartja be, az rögtön kimegy a partra. Ezt én nagyon fontosnak tartom – mondta Vass Zsuzsa. 

Délután fél négykor érkeznek a szülők a gyerekekért, akik még visszaülnek és sokszor nem akarják abbahagyni az alkotást. Nagyon sok olyan gyerek érkezik a táborba, aki valóban szeret alkotni, kedveli a közös játékot. 

– Érdekes volt a tavalyi fonal­tündér-készítésünk, mert azt hittem, a nagyobbaknak nem fog tetszeni. Azt vettem észre, hogy ahogy lépésről lépésre készült a munka, a gyerekek annyira örültek, tapsoltak egymásnak, hogy magukról megfeledkezve ültek a fűben, közösen játszottak a fonal­tündérekkel – mesélte a hírportálunknak Vass Zsuzsa. 

A tábor szervezője úgy érzi, túl sokszor mondják azt az emberek, hogy a digitális világból nem lehet kimozdítani a gyerekeket. Szerinte ki lehet őket emelni, csak fontos, hogy foglalkozzanak velük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában