Frissítve

2022.04.28. 13:02

Vizsgálatot kezdeményez a halasi önkormányzat a Telekom kábelfektetései miatt

A sorozatos lakossági panaszok miatt helyszínbejárással egybekötött vizsgálatot kezdeményez a halasi önkormányzat a városban, a Telekom távközlési cég megbízásából zajló kábelfektetési munkálatok kapcsán.

Pozsgai Ákos

Fotó: Illusztráció/Pozsgai Ákos

Fotó:

Frissítve (04.30. 12.50):

Mint ahogy azt a szolgáltatótól megtudtuk, Kiskunhalason valóban a Magyar Telekom megbízásából végez hálózatépítési munkákat egy alvállalkozónk, azonban az önkormányzattól mindeddig ezzel kapcsolatos jelzés, hivatalos megkeresés nem jutott el a vállalatunkhoz. Természetesen fontos számunkra, hogy az ügyfelek távközlési igényeinek minőségi kiszolgálása érdekében végzett fejlesztéseket úgy valósítsuk meg, hogy közben minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk az ott lakóknak. Fontos hangsúlyozni, hogy minden, a munka elvégzéséhez szükséges engedéllyel rendelkezünk, és a fejlesztésekről előzetesen egyeztettünk az önkormányzattal is. Természetesen a kivitelező céggel közösen haladéktalanul egyeztetést kezdeményezünk az önkormányzattal, hogy értékeljük a helyzetet és megoldást találjunk a felmerülő problémákra.

Korábban írtuk:

Másfél éve egy önkormányzati lakóingatlan is összedőlt a földkábel fektetése közben a Szilády Áron utcán, az ügyben rendőrségi nyomozás folyik. A problémák azóta csak tovább szaporodtak, a legtöbb ingatlantulajdonos arra a panaszkodik, hogy előzetes bejelentés nélkül bontják fel a gépkocsibejárókat, a járdákat, valamint, hogy sok helyen nem megfelelően állítják helyre a felbontott területeket.

– A Telekom, mint szolgáltató végezteti a kábelfektetést. A munkálatok lakossági igény alapján zajlanak – közölte közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester, aki mivel folyamatosan érkeznek a lakossági jelzések, ezért újabb helyszíni bejárást kezdeményezett.

– Ha megtiltanánk a munkavégzést, akkor a televíziós és internetes szolgáltatás silány minősége miatt érkezne jelzés, így a teljes tiltásra sajnos nincs lehetőség, de a munkavégzés minősége okán valóban van ok az újabb egyeztetésre – írta a polgármester a közösségi oldalán, aki arról is tájékoztatott, hogy a város honlapján az elmúlt egy évben, amióta a cég ilyen típusú munkát végez, tizenhárom alkalommal adott általános tájékoztatást az önkormányzat a munkálatokkal kapcsolatban, az egyedi tájékoztatás azonban nem a város, hanem a kivitelezést megrendelő cég feladata, ezt is vizsgálni fogja az önkormányzat.

Cikkünkre reagálva a vállalat közölte, hogy a Magyar Telekom országos hálózatfejlesztési programja keretében önerőből végez optikai fejlesztést Halason, a több ütemben zajló beruházás költsége több mint 900 millió forint. A fejlesztések egy része már elkészült 2021-ben és lesznek olyan településrészek, ahol idén adják át az új hálózatot, azonban egy jelentős része a fejlesztésnek még a tervezés fázisában van. A munkálatok teljeskörű lezárása 2023 végére várható.

„Ezt követően a település teljes belterületén több mint tízezer háztartás számára lesz elérhető a Telekom optikai hálózata. A hálózaton extragyors – akár gigabites sebességű – internetet, széles TV-csatorna választékot, többképernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív televíziózás lehetőségét kínáljuk majd a háztartások és vállalkozások részére. A Telekom köszöni a lakosok türelmét a munkálatok ideje alatt. Reményeink szerint a korábbi rézhálózaton nyújtotthoz képest javuló szolgáltatásminőség és az újonnan elérhető szolgáltatások kárpótolni fogják az itt lakókat a fejlesztéssel járó esetleges kellemetlenségekért” – olvasható a közleményben, mely kitér rá, hogy a Magyar Telekom hálózatfejlesztéseivel kíván hozzájárulni az ország digitalizációs céljaihoz. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában