Természet

2022.04.08. 19:47

Védett fákat bemutató kerékpártúrára várják a halasiakat

A túrázok 38 védett és egyéb szempontból értékes fát, facsoportot keresnek fel Kiskunhalas belterületén április 10-én, vasárnap a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület szervezésében.

Mester-Horváth Nikolett

Illusztráció Fotó: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az egyesület tavaly készítette el a közel negyven védett fát, facsoportot és fasort bemutató, bárki számára elérhető online térképes adatbázist. A koor­dinátapontok és a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület honlapján elérhető képgaléria segítségével könnyedén azonosíthatók Kiskunhalas természeti értékei, amiket most közelről és részletesen is megmutatnak az érdeklődőknek.

 

A túra vasárnap 14 órakor kezdődik, a kiinduló és végpontja a kiskunhalasi művelődési központ lesz. A tervezett útvonal hossza 14 kilométer. A túra elején a gyülekező helyszín udvarán fakopp műszerrel végeznek bemutató vizsgálatot az egyesületi tagok.

 

Az idős fákkal való személyes találkozás alkalmával megismerkedhetnek a túrázók a fák faji, élőhelyi és egyéb jellegzetességeivel. Továbbá szemrevételi vizsgálattal, faápoló végzettségű szakemberrel megállapítják a fák jelenlegi állapotát és az esetlegesen szükséges faápolási teendőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában