Lakossági igény

2022.04.19. 06:50

Újabb kalocsai körzetben épülhet korszerű játszótér

Lakossági fórumon jelezték a városvezetők felé a Mócsy János utca közelében élők a közelmúltban, hogy ők is szeretnének részesülni a korábban meghirdetett játszótérfejlesztési programból.

Gábor János

Filvig Géza (balról a második) személyesen találkozott a családokkal Fotó: Gábor János

Mint ismert, a kalocsai önkormányzat 200 millió forintot szán közösségi terek és játszóterek létesítésére a következő években, így elindulhat valamilyen bővítés a kórház mögötti, labdarúgó-pályáknak egyébként már otthont adó zöldterületen. A lehetőségekről a helyszínen kaptak tájékoztatást a családok.

Filvig Géza polgármester közleményben számolt be róla, hogy a körzet lakói az önkormányzati képviselőn, Simon Zoltán alpolgármesteren keresztül üzenték meg igényeiket. 

Mivel rengetegen nevelnek itt kisgyermekeket, a helyiek jólléte szempontjából fontos lenne a mostani kiégett füves, csupán öreg, tönkrement eszközöket felölelő park helyett egy korszerű játszótér, ami már a tizenharmadik lenne a városban. 

A városvezető pillanatnyilag annyit tudott ígérni a lakóknak, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten belevág egy kisebb közösségi tér kialakításába, viszont ennek bővítése csak később, külső forrás igénybevételével lesz lehetséges. Felhívta rá a figyelmet, hogy a létesítés mellett kihívást jelent a park gondozása, fenntartása is, amit szintén mérlegelniük kell, mielőtt nagyobb projektről döntenének.

Kalocsa területén legutóbb a Vidats utcában alakítottak ki játszóteret, 40 millió forint értékben, de elkezdték tervezni egy újabb létesítését, a régóta elhanyagolt Csajda kertben, a Városi Uszoda szomszédságában is. Ez utóbbira 50 millió forintos támogatást nyertek el, így hamarosan kezdődhet a kivitelezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában