Fejlődés

2022.04.17. 06:50

Tovább folytatják a megkezdett munkát Kiskőrösön

Kiskőrös nyertese a választásnak – 5487 személy szavazott Font Sándor országgyűlési képviselőre –, így tovább folytatódhat a város fejlődése – mondta hírportálunknak Domonyi László polgármester.

Barta Zsolt

Domonyi László polgármester sokmilliárdos fejlesztésre számít Kiskőrösön. Fotó: Barta Zsolt

Nagyon vártuk az április 3-i döntést, a folyamatosság megmaradt, így Kiskőrös korábbi terveit jó eséllyel lehet megvalósítani – fogalmazott kérdésünkre Domonyi László, a város polgármestere egy kiskőrösi rendezvény szünetében, majd hozzátette: megvan az út, amelyet folytathatnak. 

Jövőre zárul a megyei TOP program, és indul a második TOP program, amely a megyei települések beruházási igényeit segíti. A TOP-pluszos keretből mindenekelőtt turisztikai és egyéb gazdasági fejlesztéseket valósítanak meg. Ez utóbbiak között lesz a városi piac második ütemének a fejlesztése, emellett egy ipari parkot is ki szeretnének kialakítani. Folytatják azt az 510 milliós tervezési projektet, amelyet a kormány Font Sándor országgyűlési képviselő közbenjárásával kapott a város a fürdő bővítésének tervezésére. A jelenlegi tervek szerint 10–12 milliárd körül alakul a beruházás, de árakat nehéz most tervezni, mivel azok naponta változnak, mondta Domonyi László. 

A ma ismert fürdő megváltozik, szinte egy teljesen új komplexumról lehet majd beszélni. Olyan wellnessközpontot kívánnak építeni, amely körül egy komoly gyógyászati centrum is kialakul. Kihasználják azt az óriási lehetőséget, miszerint a kiskőrösi gyógyvíz Magyarország ötödik legerősebb sótartalmú vize, mondta a polgármester. Reumatológiai, nőgyógyászati, bőrgyógyászati problémákat lehet vele orvosolni. Ezt igazolták vissza azok a norvég vendégek is, akik évek óta járnak Kecskemétre. A fürdő melletti Imperiál Gyógyszállóban laktak, egy-egy turnusban, amíg a Covid-járvány ezt le nem állította. 

Befejezhetik a szabadtéri kézilabdapálya építését, a sportpálya-fejlesztés első ütemét is. A legjelentősebb projekt, a Budapest–Belgrád-vasútpálya kiépítése már megkezdődött. Ez ugyan egy nemzetközi beruházás, de egy olyan kiugrási lehetőséget biztosít a településnek, amely újraírja a város fejlődési lehetőségeit – fogalmazott a város vezetője. Ha valaki felszáll az új pályaudvaron, majd a gyorsvonatra, akkor várhatóan 50 perc múlva Budapesten lehet. Azaz, érdemes a fiataloknak a terveiket átgondolniuk. Vagyis lehet, hogy nem érdemes a fővárosba költözni azért, hogy valaki ott dolgozzon. Kiskőrösön egy pesti panellakás áráért egy jó állapotban lévő kertes családi házat vásárolhat – mondta végül Domonyi László polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában