Turizmus

2022.04.24. 18:51

Több mint hetvenezren keresték fel a kiskőrösi fürdőt

Tovább nőtt a kiskőrösi termálfürdő kempingjének vendégforgalma az elmúlt két évben a koronavírus-járvány ideje alatt is.

Pozsgai Ákos

A koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően tavaly május 8-án tudták újranyitni a fürdőt

A legtöbb vendég Németországból érkezett, derül ki a Rónaszéki Fürdőt üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. beszámolójából, amely a kiskőrösi képviselő-testület számára készült. 2021-ben a koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően, május 8-án tudtak nyitni.

Az év végéig pedig 71 ezer 988 ember váltott belépőt a fürdőbe. Ez majdnem pontosan annyi, mint – a járvány által szintén érintett – 2020-as év vendégforgalma, akkor 71 ezer 367 fő kereste fel a termálfürdőt. 

A kemping vendégszáma tavaly jelentősen nőtt 2020-hoz képest. Összesen 4743 belföldi és 2515 külföldi vendégéjszakát regisztráltak, a külföldiek 70 százaléka német volt, de sok holland és cseh turista is ellátogatott a kempingbe. Összesen 15 országból fogadtak vendégeket az elmúlt esztendőben. 

Tavaly számos karbantartási, felújítási munkát is meg tudtak valósítani. 

Egyebek mellett megtörtént a kültéri medencék burkolatának javítása, a szivattyúk cserje és javítása, medencetisztító robotot szereztek be, valamint az elektromos hálózatot felújították, kibővítették a betörésjelző rendszert, illetve a szaunákat érintő felújítások is elvégezték. A nagyobb fejlesztésekre az önkormányzat biztosította a forrást. A járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is négy-négy hónapon át kellett bezárni a fürdőt, az elmaradt vendégforgalom miatti árbe­vétel-kiesés komoly hatással volt a fürdő üzemeltetésére, amelyet részben a kiadások csökkentésével, részben pedig bértámogatással tudott ellensúlyozni az üzemeltető. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában