Galéria

2022.04.20. 17:20

Teljes védőfelszerelésben futottak fel a tűzoltók a halasi kórház kilencedik emeletére

A Megyei Lépcsőfutó Bajnokságnak szerda délelőtt Kiskunhalas adott otthont, ahol a mezőny tagjai elszántan és kitartóan, lépcsőfokról lépcsőfokra küzdötték le a magasságot és jutottak egyre feljebb, mígnem átszakították a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának kilencedik emeletén a „célszalagot”.

Pozsgai Ákos

Több mint negyvenen neveztek az idei bajnokságra Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A tűzoltók munkájuk során sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk és ezen felül a napi feladataik ellátásakor olyan összetett, elhúzódó beavatkozásokkal - tűzeset, műszaki mentés - is szembe kell nézniük, ami a fizikai állóképességüket teszi próbára. 

Ez a bajnokság azt a valós, mindennapi helyzetet kelti életre, amikor a tűzoltóknak egy többemeletes épületben kell felhatolniuk teljes védőfelszerelésben – lift használata nélkül – annak érdekében, hogy az ottrekedt embereket kimentsék, és a tüzet eloltsák 

– emlékeztetett Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltó főhadnagy elmondta, hogy a versenyre több mint negyven nevezés érkezett. Az megyei igazgatóság, a kecskeméti és a kiskunhalasi kirendeltség, a kalocsai, a kiskőrösi, a kiskunhalasi, a bajai, a kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos és a keceli önkormányzati tűzoltó-parancsnokság állományából, valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. létesítményi tűzoltói vettek részt a megmérettetésen. A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról katona tűzoltók is érkeztek a versenyre.

A szóvivő kiemelte, hogy a tűzoltók teljes védőfelszerelésben - bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben - hátukon acélpalackos légzőkészülékkel álltak a rajthoz, ahol egy tömlőt kellett kifektetniük, majd két másik tömlővel a kézben futottak fel a földszintről a kilencedik emeletre. A védőfelszerelés súlya megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek – tette hozzá a főhadnagy.

A következő eredmények születtek: 

Női kategóriában I. helyezést ért el Hölzl Krisztina tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából.

Férfi kategóriában: I. helyezés Szlama Ferenc tűzoltó őrmester - Kiskunhalas http, II. helyezés Ropos Gergő tűzoltó őrmester - Kiskunhalas http, III. helyezés Gagyi Norbert tűzoltó őrmester - Baja HTP

Különdíjak tiszti kategória: I. helyezés Nádasdi Gergely tűzoltó százados - Kiskőrös HTP, II. helyezés Szabó Gábor tűzoltó főhadnagy - Kecskemét HTP,  III. helyezés Cselinácz János tűzoltó  hadnagy - Baja HTP

Furdan Dániel, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. létesítményi tűzoltója két különdíjat vehetett át, az egyiket a 40 év feletti legjobb eredményt elérőként, a másikat pedig az ÖTP/LTP legjobb versenyzőjeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában