Videóval

2022.04.01. 19:33

Tarolt a Hülye Járás Napja Kecskeméten

A Kecskeméti Fiatalok Társasága pénteken hagyományteremtő céllal rendezte meg a Hülye Járás Napját Kecskeméten. A borús idő ellenére is szép számmal jelentkeztek az érdeklődők, akik változatos járási stílussal vették be a főteret.

Bajáki Zsanett

Fotó: Bajáki Zsanett

A méltán híres Monty Python sorozat, a Ministry Of Silly Walks, azaz a Hülye Járások Minisztériuma című epizódja ihlette ezt a programot, ami igen nagy nemzetközi sikernek örvend. A hivatalos januári világnap helyett azonban Kecskeméten április 1-jén tartották meg a sétát, amelynek közel ötven résztvevője volt.

A vállalkozó szellemű kecskemétiek szabadon választott stílusban járták be a Református Gimnázium – Hirös forrás szökőkút – Békás szökőkút háromszöget. A flashmob végén megválasztották a Hülye Járások Miniszterét is, egész pontosan két minisztert, akik egy évig viselhetik a megtisztelő címet.

A cím átadása után kezdetét vette a Hosszúlépés-verseny, ahol a „nagylábon" élők gyermek és felnőtt kategóriában indulhattak. A verseny nevéhez méltóan a három leghosszabbat lépő felnőtt Fröccs-csomaggal, míg a díjazott gyerekek kölyökpezsgővel ünnepelhették meg a Hülye Járás Napját. Aki lemaradt ne búslakodjon, jövőre újra lesz Hülye Járás Napja Kecskeméten, addig is videónkból el lehet lesni néhány technikát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában