Német nyelv

2022.04.21. 21:00

Sikeresen lezajlott a nyelvvizsga a bajai intézményben

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megtartották a DSD I. (Deutsches Sprachdiplom) nyelvvizsgát a Magyarországi Németek Általános Művelő­dési Központjában pár nappal ezelőtt.

Márton Anna

A vizsga Németországban is elfogadott alapfokú nyelvvizsga. Összesen 67 tanuló vizsgázott. Zömében az intézmény diákjai, de érkeztek tanulók Nemesnádudvarról és Jánoshalmáról is. A vizsga szövegértésből, hallás utáni szövegértésből, íráskészségből és szóbeli kommunikációból állt. 

Az írásbeli márciusban már lezajlott, ezúttal szóban számoltak be tudásukról a diákok. Az első öt percben irányított kérdések mentén kötetlen beszélgetést folytattak. Ezt követően, szintén öt percben, prezentációt mutattak be a gyerekek szabadon választott témáról. Végül, az utolsó öt percben ehhez tettek fel a vizsgáztatók kiegészítő kérdéseket. A mostani DSD-okleveleket, a hagyományoknak megfelelően, a szeptemberi tanévnyitón vehetik majd át a sikeres vizsgázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában