Természetjárás

2022.04.29. 15:32

Pilisszentlélektől Esztergomig gyalogoltak a halasi egyesület túrázói

A kiskunhalasi Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület által, a napokban szervezett, 14,5 kilométeres túra a Pilisszentlelket koszorúzó hegyek gerincén vezetett, érintve egyebek mellett a hajdani pálos kolostor gyönyörű környezetben fekvő romjait.

Mester-Horváth Nikolett

Több mint 14 kilométert gyalogoltak a túrázók Fotó: Fodor Imre

A kezdeti borongós időt ragyogó napsütés váltotta, így a túrázók a terveknek megfelelően tudtak haladni útjukon. Halasról, Kelebiáról, Majsáról, Öttömösről, Jánoshalmáról, Solymárról és a fővárosból is csatlakoztak természetjárók a gyalogláshoz.

Fodor Imre túravezetőtől megtudtuk, hogy a túra résztvevői megcsodálhatták a Felső-Ecset-hegyet, majd az István-tető minden irányba szép kilátást adó gerincén át a Béla-tetőről ereszkedtek le a Csenke-patak völgyébe.

A gyalogtúra könnyebb és nehezebb útvonalakat is tartalmazott Fotó: Fodor Imre

A Fári-kút melletti pihenő után a bátrabb túratársak a Vaskapu oldalán felkapaszkodva érkeztek be Esztergom határába. A könnyebb, de kicsivel hosszabb útvonalat választók a hegy tömbjét megkerülve érték el a város központját.

Azok pedig, akik nem kifejezetten a gyaloglás miatt csatlakoztak a csapathoz, esztergomi városlátogatással tölthették a napot. Olyan nevezetességeket nézhettek meg, mint az Esztergomi bazilika, a Sötétkapu vagy épp a Királyi palota.

Több településről is csatlakoztak túrázók a halasi egyesülethez Fotó: Fodor Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában