Érdemes tájékozódni!

2022.04.19. 14:58

Május 1-jétől a Volánbusz pótolja a kelebiai vasútvonal elővárosi szakaszát is

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének következő menetrendi üteme május 1-jétől lép érvénybe. Ekkortól a teljes vonalon szünetelni fog a vonatforgalom, nem közlekednek vonatok a Keleti pályaudvar és Délegyháza közötti szakaszon sem.

baon.hu

Forrás: mavcsoport.hu

A Volánbusz autóbuszai pótolják a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vasútvonal Budapest és Délegyháza közötti elővárosi szakaszát, valamint a Délegyháza–Kunszentmiklós és Kelebia közötti térséget is – írja közleményében a MÁVINFORM. A közlekedési társaság növeli a kapacitását, több buszt állít forgalomba.

Május 1-jétől nem közlekednek a továbbiakban a Délegyháza és Kunszentmiklós közötti, valamint a Kecskemét és Kelebia közötti pótlóbuszok, ezek helyett a vasútvonal mentén a meglévő és új helyközi autóbuszjáratok biztosítják az eljutási lehetőségeket.

Kunszentmiklóst érintően a január 31-től bevezetett menetrend kismértékű korrekcióját vezeti be a Volánbusz május 1-jétől.

Az elővárosi szakaszon az autóbuszjáratok budapesti végállomása egységesen a Népliget autóbusz-állomás, ahol mind az M3-as metróra, mind pedig az 1-es villamosra biztosítanak átszállási lehetőséget. 

A járatok többségénél alacsonypadlós, nagy kapacitású, szóló vagy csuklós autóbuszok végzik majd a szállítást annak érdekében, hogy lehetőség szerint valamennyi utas számára biztosítani lehessen az ülőhelyen történő utazás lehetőségét.

A 2022. április 30-ával bezárólag megváltott vasúti bérleteket – érvényességi idejük végéig – a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon azonos települések közötti utazás céljából elfogadja a Volánbusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában