Fejlesztések

2022.04.07. 19:38

Lezárult a mintegy 250 millió forintos pályázat Kalocsán

A város hat év alatt 13 szervezettel és vállalkozással együttműködve hajtotta végre a 250 millió forintos, két önkormányzati ciklus között átívelő Értékeink mentén című CLLD pályázatot.

Gábor János

A pályázat keretében épült skate-park hamar népszerű lett Fotó: Gábor János

Az Európai Unió finanszírozásával, TOP-keretből elnyert összegeket kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére, helyi közösségszervezésre, rendezvények és sportcélú események támogatására fordították, összhangban a város fejlesztési stratégiájával – áll a városháza közleményében, amivel hivatalosan is lezárták a projektet. 

 

Az önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele négy nagyobb pályázati csomagra bontja az Értékeink mentén című stratégia megvalósítását, amelyet a konzorciumvezető városi önkormányzat nevében a Helyi Akciócsoport (HACS) vezényelt le. Az ebben részt vevő vállalkozások, egyesületek és sportklubok szabadtéri közösségi terek kialakítását, programtámogatásokat, illetve közművelődéssel, hagyományőrzéssel és sporttal kapcsolatos kérelmeket éreztek fontosnak. 

A 2016-ban indult előkészítés óta 21 beérkezett témajavaslatból 14 projekt valósult meg. 

A legnagyobb összeget (78,8 millió forint) a „D7” vízparti közösségi ház rekonstrukciójára szánták, de kiemelt finanszírozást kapott a sárkányhajózás (17,4 millió), a XXII. Duna Menti Folklórfesztivál (15,9 millió), az Elődeink nyomában című hagyományőrző rendezvénysorozat (15,1 millió), a komplex közösségépítés infrastrukturális támogatása (15 millió), a Városi Sporttelep és Sportcsarnok fejlesztése, hasznosítása (14, illetve 13 millió), vagy éppen egy skate-park kialakítása (11,4 millió forint). 

A közleményt jegyző önkormányzat nevében Simon Zoltán alpolgármester – mint a HACS jelenlegi elnöke – köszönetét fejezte ki a CLLD pályázat érdekében alakult munkacsoportok felé, hiszen nélkülük nem tudták volna megalkotni és végrehajtani a fejlesztési stratégiát. A vezető a teljesség igénye nélkül kiemelte: a projektben beszerzett szabadtéri és vízi sporteszközpark, több street-workout pálya, vagy a Városi Sportcsarnok lángálló padlóburkolata még évekig fogja szolgálni a kalocsai lakosok szabadidős tevékenységeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában