Galériával

2022.04.26. 13:50

Korszerűsíti és bővíti telephelyét a kecskeméti Beton-Star Kft.

Több mint 419 millió forintot nyert a Beton-Star Kft. egy európai uniós pályázaton. A forrást ipari csarnokuk fejlesztésére, korszerű hőszivattyús fűtésre, napelemek telepítésére és a versenyképességet fokozó eszközök beszerzésére fordítják. A fejlesztés részleteit kedden ismertette a cég.

Horváth Péter

Az elnyert támogatási összegből az ipari csarnokot is fejleszti a cég Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 1560 négyzetméter területű csarnokkal és egy irodaházzal bővül a kecskeméti Beton-Star Kft. Szent István körút alatti telephelye. Erről Szórád Tamás, a cég társtulajdonosa tartott előadást kedden alvállalkozóinak és a megjelenteknek, köztük Gaál József alpolgármesternek. A betonszerkezet gyártó vállalkozás több mint 419 millió feltételesen vissza nem térítendő  európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz keretében meghirdetett GINOP Plusz pályázaton. 

A támogatásnak köszönhetően három területen is beruházásokat hajt végre a vállalat. 

Elsősorban a jelenlegi gyártócsarnokukat hosszabbítják meg, emellett energetikai fejlesztést is végrehajtanak: hőszivattyús fűtési rendszert építenek ki, így a meghosszabbított csarnok hűtéséről és fűtéséről hat hőszivattyú gondoskodik majd, és egy 175 kilowattos napelem rendszert telepítenek a csarnokra. Eszközbeszerzésre is fordítanak a forrásból. A projekt része a meglévő híddaru pályájának meghosszabbítása is, ezzel a két csarnokot összenyitva teljes egészében a híddaru szolgálja majd a gyártást.

A vállalkozás egy hidraulikus idomvasdaraboló és lyukasztó gépet is beszerez. Ennek köszönhetően már nem kézi munkával végzik a betonvasak és betonacélok darabolását, a gép ezt sokkal pontosabban és hatékonyabban oldja meg. Emellett a vállalat egy kollégáját targoncavezetői képzésben is részesíti, ezzel több emberük lesz alkalmas az anyagmozgatásra. 

Szórád Tamás hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hozzájárul a vállalkozás hatékonyságnöveléséhez és nő a közlekedésépítésben használt betonelemek gyártási kapacitása.

Gaál József alpolgármester elmondta, hogy öröm az olyan helyi építőiparban működő cég bővülése, ami hozzájárul Kecskemét dinamikus gazdasági fejlődéséhez. Méltatta a több mint 150 munkatársat foglalkoztató magánvállalkozás sikereket, kiemelve, hogy a nagy ipari csarnokok építését meggyorsító előre gyártott betonelemeik magas minőségben készülnek.

Az alpolgármester példaértékűnek nevezte a cég tevékenységét és növekedése Kecskemét dinamikus fejlődését tükrözi. Hozzátette: a város gazdaságának fontos, meghatározó eleme az építőipar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában