Környezetvédelem

2022.04.21. 17:37

Kecskemét egyik legnagyobb illegális hulladéklerakóját számolták fel

A Kecskeméti Városrendészet külterületeken dolgozó közterület-felügyelői a polgárőrökkel közösen a város kevésbé frekventált részein is folyamatosan keresik az illegálisan lerakott hulladékot. A napokban a felügyelők észlelték, hogy a 445-ös számú elkerülő út mellett lévő területen az elmúlt időszakban megnövekedett a szemét mennyisége. Mivel a terület állami tulajdonban van, felvették a kapcsolatot a vagyonkezelői feladatokat ellátó Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel.

Horváth Péter

Közel 44 tonna hulladékot szállítottak el a helyszínről a szakemberek Fotó: Kecskeméti Városrendészet

Az együttműködésnek köszönhetően Kecskemét egyik legnagyobb illegális hulladéklerakó helyét számolták fel április 14-én a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága és a Kecskeméti Városrendészet munkatársai. A térséget április 13-án a reggeli órákban kezdték megtisztítani az illegális hulladéktól és másnap 11 órakor fejezték be a munkálatokat. Ezalatt közel 44 tonna hulladékot szállítottak el a helyszínről.  

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet intézményvezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy bejelentéseikkel segítsék munkájukat. Amennyiben valaki illegálisan lerakott hulladékra bukkan, hívja a Kecskeméti Városrendészetet a 06 20 621-5599-es számon, vagy használja az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet.

Fotó: Kecskeméti Városrendészet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában