Változás

2022.04.25. 10:33

Jön a felmelegedés: hétfőn leállítják a távfűtést Kecskeméten

A Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. 2022. április 25-én – a várható tartós felmelegedésre való tekintettel – leállítja a távfűtési szolgáltatást Kecskeméten.

baon.hu

Illusztráció/Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A kecskeméti távhőszolgáltató már az elmúlt héten is pénztárcakímélő, a változékony tavaszi időjáráshoz alkalmazkodó, szakaszos fűtésszolgáltatást nyújtott.

– A korszerű távfűtési megoldás lényege, hogy ha felmelegszik az idő, az automatika lekapcsol, és a radiátorok kihűlnek. Ha csökken a külső hőmérséklet, ismét felmelegszenek a fűtőtestek. Ez fogyasztóink számára gazdaságos megoldást jelent, ugyanakkor megfelelő komfortérzetet biztosít – mondta Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója. Aki hozzátette: a lakossági visszajelzések nagyon pozitívak voltak. 

A szakaszos szolgáltatás azoknak is lehetőséget nyújtott a pénztárcakímélő fűtésre, akik olyan társasházban élnek, ahol a lakóközösség – egyelőre – nem valósította meg a fűtéskorszerűsítést. 

A rendszer a fűtésleállást követően is rugalmasan reagál a fogyasztói kérésekre. Ha április 25-e után váratlanul hűvösre fordul az időjárás, és a lakóközösség úgy dönt, hogy továbbra is igényt tart a fűtésre, nincs más teendőjük, mint írásban jelezni ezt a TERMOSTAR Kft. felé közös képviselőjük útján. A távhőszolgáltató ebben az esetben visszakapcsolja a fűtést az adott társasházban.

A TERMOSTAR Kft. szakemberei felhívják a figyelmet, hogy azokban a lakásokban, ahol megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a fűtési időszakot követően a termosztatikus radiátorszelepeket teljesen nyitott állapotba kell helyezni, és nyáron is így tartani. Ez megakadályozza az úgynevezett szelep leragadást, illetve a fűtés indításakor előforduló levegősödéseket. Így elkerülhetőek a váratlan meglepetések ősszel, az új fűtési szezon kezdetén.

A fogyasztók távfűtéssel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit a [email protected] e-mail címre várják a kecskeméti távhőszolgáltató munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában