Az Újkollégiumban nosztalgiáztak

2022.04.26. 19:04

Hatvanéves érettségi találkozójukat tartották a kecskeméti Bányaisok

A Bányai Júlia Gimnázium 1962-ben végzett 4/e osztálya szombaton tartotta meg a 60 éves érettségi találkozóját. A hölgyek egykori alma materükben, az Újkollégiumban nosztalgiáztak.

Sebestyén Hajnalka

A hölgyek az Újkollégiumban találkoztak, ahol egykoron tanultak.

Egykoron a neves gimnázium ott működött, mielőtt felépült a Nyíri úton a mai intézmény. Mongyi Kornélia szervezi meg ötévente a találkozót, melyre most is szép számban érkeztek a hölgyek. Elmesélte: az ő idejükben még kizárólag lányok jártak a gimnáziumba. 1962-ben a 4/e osztályban 42-en érettségiztek le, sajnos közülük 13-an már meghaltak, és hat főről semmit nem tudnak. Szombaton 15-en jöttek össze, hogy együtt elevenítsék fel a régi szép iskolás emlékeket, és elmeséljék egymásnak, kivel mi történt az elmúlt években. 

– A hatvan év alatt a találkozóinknak adott már helyet az Újkollégium, ahova jártunk, a Bányai gimnázium mai épülete, és előfordult, hogy egyszerűen csak beültünk ebédelni egy étterembe, és ott beszélgettünk. Most azért esett a választás ismét az Újkollégiumra, mert lehet, hogy ez az utolsó érettségi találkozónk, hiszen 78 évesek vagyunk, ki tudja, öt év múlva hányan élünk még. Szerettem volna, ha visszatérünk legalább még egyszer azokba a termekbe, ahol egykoron együtt tanultunk – mesélte Mongyi Kornélia. 

A találkozónak mindig jó a hangulata. A Pécsről érkező Virág Margit elmondta: ő a találkozók alkalmával a rokonait is meglátogatja Kerekegyházán. Mindig örömmel érkezik, hogy ismét személyesen is beszélgethessenek a régi osztálytársaival. Hozzátette: telefonon, interneten keresztül tartják a kapcsolatot. Saját zárt Facebook-csoportjuk van. 

Akkoriban kecskeméti, lajosmizsei és kerekegyházi diáklányok voltak, ma már azonban az ország különböző pontjairól utaznak Kecskemétre nosztalgiázni. A 60 éves érettségi találkozón részt vett: Balogh Éva, Bán Kata, Buzsik Ilona, Faragó Márta, Ficsor Berta, Gáspár Kata, Joó Margit, Kalmár Katalin, Kerekes Borbála, Kiss Magdolna, Mongyi Kornélia, Sz. Lőrinc Erzsébet, Trepák Irén, Virág Margit és Vörös Klára. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában