Évértékelő

2022.04.02. 18:12

Emléklapot adtak át a kiemelt támogatóiknak a szabadszállási nyugdíjasok

Évértékelő és feladatmeghatározó közgyűlést tartott a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Egyesület.

Gulyás Sándor

Programokban gazdag év lesz az idei is a klubtagok életében Fotó: Gulyás Sándor

A civil szervezet előző évi tevékenységéről és az idei esztendő legfontosabb teendőiről Farkas Zoltán nyugállományú mérnök alezredes elnök, a gazdálkodási tevékenységről Buza Vince elnökhelyettes számolt be. 

 

– A Honvéd Nyugdíjas Klub, bár figyelt a pandémiás helyzetre, a hagyományainak megfelelően a tavalyi évet is gazdagon megtöltötte programokkal, ami ez évben sem lesz másképp. Rendezvénysorozatunk szlogenje „A kiképzéssel szolgáltunk”, melynek apropóját a szabadszállási kiképzőközpont megalakulásának 60., az MH 52. Hunyadi Mátyás Javítóezred névadásának 30., felszámolásának 25., valamint az MH Alföldi Kiképző Központ megalakulásának 25. évfordulója adja. 

Tanulmányi kirándulásokat, emléktúrákat szervezünk, júniusban tartjuk meg a XVII. Szabadszállás Helyőrségi Honvédtalálkozót. 

A hagyományos és évfordulós rendezvényeink mellett kettő kétnapos esemény szervezésével, rendezésével csatlakoztunk a város Petőfi Sándor-emlékévekhez kapcsolódó rendezvényeihez. Mindezeken túl folytatjuk a Hunyadi Mátyás Helyőségi Gyűjtemény emlékanyagának bővítését és az épület állagmegóvását – foglalta össze az idei évre vonatkozó munkatervet Farkas Zoltán elnök a Petőfi Népe érdeklődésére. 

A közösség a rendezvény keretében köszöntötte kitüntetett tagjait, és kerek évfordulós születésnaposait, valamint emléklap elismerést adtak át az egyesület kiemelt támogatóinak. A honvédelem ügyének támogatása, a Honvéd Nyugdíjas Klub tevékenységének segítése terén huzamosabb időn át végzett munkája elismeréseként március 15-e, nemzeti ünnepünk 174. évfordulója alkalmából Magyarország honvédelmi minisztere a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta Varga Józsefnek, a klub pártoló tagjának. A Katona­özvegyek XIX. Országos Találkozója, a nemzetközi nőnap alkalmából a Magyar Honvédség parancsnoka emléktárggyal jutalmazta meg Bilki Ferencnét, az egyesület tagját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában