Kecskemét

2022.04.12. 15:00

Elkészült a feltáró út Homokbányán

Befejeződött a homokbányai Déli feltáró út II. ütemének a kivitelezése. A beruházás 292,57 millió forint vissza nem térítendő európai uniós, illetve hazai támogatásból valósult meg – tájé­koztatta lapunkat az önkormányzat.

Horváth Péter

Mint írták, az út az 53102-es számú helvéciai bekötőutat és az 53101-es számú ballószögi bekötőutat köti össze, délkeleti-északnyugati irányban, a Gábor Dénes utca folytatásaként. A projekt stratégiai célja volt, hogy Kecskemét elősegítse az egykori szovjet laktanya területén elhelyezkedő Homokbányában rejlő gazdasági potenciál kiaknázását az érintett ipari, kereskedelmi és szolgáltatási célokat szolgáló ingatlanok megközelíthetőségének javításával. A területen található továbbá a Neumann János Egyetem Tudósháza is, amely megfelelő alapját képezheti a jövőben egy innovációs és technológiai központ, illetve a hozzá tartozó technológiai park kialakításának – közölte az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában