Gyászhír

2022.04.28. 12:53

Elhunyt dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója

Életének 68. évében, méltósággal viselt súlyos betegségét követően csütörtökön meghalt dr. Svébis Mihály, megyei intézményvezető, főigazgató, címzetes egyetemi docens, Kecskemét Díszpolgára – tudatta közösségi oldalán a kecskeméti kórház.

baon.hu

Dr. Svébis Mihály hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Mint írják, dr. Svébis Mihály 26 évig volt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója. Irányítása alatt rendkívüli fejlődésen ment keresztül az intézmény. Az ő nevéhez fűződik a Pólus Program, mely során egy új épületszárny épült a kórház székhelyén, az egynapos sebészeti ellátást biztosító épület és a gyermekpszichiátria épületének kialakítása, valamint vezetése alatt integrálódott az intézménybe a kalocsai és kiskunfélegyházi kórház. 

Szakmájában megkülönböztetett figyelmet fordított a coloproctologiai műtétek, sebészeti varrógépek használata, minimál invazív sebészeti módszerek és a plasztikai sebészeti műtétek iránt. Tagja volt több tudományos társaságnak, vezetőségi tagja a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Sebész Társaság Coloproctológiai Szekciójának, a Magyar Sebész Társaság Endoszkópos Szekciójának és a Magyar Sebész Társaság Dél-magyarországi Szakcsoportjának. A Sebészeti Kollégium Tanács tagja, a Magyar Kórházszövetség elnökségének tagja. Számos tudományos cikk, tanulmány szerzője, hazai és nemzetközi szakmai programok rendszeres előadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában