Elismerés

2022.04.19. 10:46

Elhozták a Pelikán kupát a kecskeméti szakácsok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve 15. alkalommal rendezte meg Szolnokon a Pelikán kupát.

Sebestyén Hajnalka

Remekelt Tuman Károly és Bencsik Gergő

A rangos gasztronómiai kiállításon és versenyen csodás alkotásokat, terítéseket mutattak be a vendéglátóipari és gasztronómiai szakma hazai fiatal tehetségei. A versenyzők cukrász-, szakács-, pincérszakmákban bizonyíthattak, felnőtt és tanuló, illetve csapat kategóriában. 

A kecskeméti 48 Étterem két munkatársa kiváló eredménnyel térhetett haza. 

Tuman Károly szakács felnőtt kategóriában, Bencsik Gergő szakácstanuló kategóriában indult a versenyen. A szakmai zsűri mindkettőjüket aranyéremmel minősítette és összesítésben elnyerték a Pelikán nagykupát is. Gergő a kecskeméti Széchenyi István vendéglátóipari középiskola végzőse, második évét tölti gyakorlaton az étteremben. 

A versenyen a szakácsoknak ötfogásos menüt kellett elkészíteniük. Hidegen tálalt, de melegen elképzelt fogásokat. Volt hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel és desszert. Felnőtt és tanuló kategóriában más-más menüsor volt a feladat. Mivel a versenyen hosszú ideig állnak az ételek, így fontos, hogy kitartsanak, ezért a versenyzők fényezik azokat zselatinos technikával. 

A jó hírről az étterem üzletvezetője, Korenika Attila tájékoztatta hírportálunkat. Schnitta-díjas éttermi mester, a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület titkára zsűritagként is részt vesz évek óta a rangos verseny munkájában. Idén is a pincérversenyzők munkáját értékelte, ahol 24 csapat mérte össze a tudását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában