Galériával

2022.04.30. 14:43

Elballagtak a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium végzősei is

Két osztály, összesen negyvenhét végzős diák mondott búcsút a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnáziumnak. A ballagási ünnepséget az iskola udvarán tartották.

Szentirmay Tamás

Negyvenhét végzős diák búcsúzott a gimnáziumból. Fotó: Szentirmay Tamás

Két év kihagyás után ismét volt ballagás a Tisza-parti kisváros gimnáziumában. A 12. és 13.osztályosok csengő hangjára vonultak ki az intézmény épületéből az udvarra, ahol tanáraik, szüleik és hozzátartozóik várták őket. Ezt követően zene hangjaira érkezett meg az iskola zászlaja. 

„Nem legyőzni kell az akadályt, hanem túl jutni rajta. A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, eltolni sem akarja, hanem túl folyik rajta, és vidáman rohan a tenger felé. Lehet, hogy azért van előtted akadály mert nem biztos, hogy arra kell menned. Jó, hogy ott van, csak nem tudod. Akit a tenger vár, annak minden akadály kicsi, még a hegyet is megkerüli, vagy lyukat váj benne, és idővel feloldja még a köveket is. Tanulj a víztől, nem lehet legyőzni. Ezt a szót, hogy akadály, nem ismeri.” Ezekkel a szavakkal bocsátotta útjukra a gimnázium végzős diákjait Gergelyné Györki Edina Gabriella intézményvezető-helyettes.

Hagyomány a gimnáziumban, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó végzős diákok munkáját elismerik. Tiszakécske Városért Díjat Becz Odett Bernadett, sportban elért teljesítményérét vehetett át Tóth János polgármestertől. Nagy Nikolett és Fodor Viktória pedig Móricz Emlékérmet kapott Szendreyné Kiss Judit intézményvezetőtől. Több diák is könyvjutalomban részesült. A végzősök nevében Lipóth Luca és Fodor Viktória búcsúzott az alma matertől. A 11. osztályosok közül verset mondott Kovács Csenge és Minda Klaudia. A ballagó diákok tanáraiknak és szüleiknek virággal köszönték meg az elmúlt éveket, a 11. osztályosok pedig egy szál virággal és a ballagó tarisznyával köszöntötték az iskolától búcsúzó tanulókat. A szülők és a hozzátartozók ezután adhatták át a virágcsokraikat és egyéb tárgyaikat. Az ünnepség végén minden ballagó diák egy-egy színes léggömböt engedett fel a magasba. A ballagás záróakkordja az volt, amikor végzősök szalagot kötöttek az intézmény zászlajára, majd azt átadták a 11. osztályosok képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában