Jótékonyság

2022.04.26. 19:55

Egymillió forinttal támogatják a soltvadkerti Covid-árvákat

Sikerrel zárult a Duna–Tisza közi Hulladék gazdálkodási Nonprofit Kft. Életmentő Üveg elnevezésű jótékonysági kampánya Soltvadkerten is. A nagyszabású adománygyűjtő akciót 2022. március 28. és április 10. között bonyolította le a társaság, az eredetileg tervezettnél egy héttel tovább, a nagy érdeklődés miatt. A vállalat ez alkalommal is a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került soltvadkerti családok támogatására ajánlotta fel a háztartásokban feleslegessé vált üvegekből befolyt egymillió forintot.

Pozsgai Ákos

Az egymillió forintról szóló jelképes csekket Fontné Fehér Ildikó, a Soltvadkert Városért Kuratóriumának elnöke vette át. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A kampánynak kettős célja volt, egyrészt szerették volna a szervezők felhívni a figyelmet a hulladékgazdálkodás fontosságára, arra, hogy a városi kommunális hulladék túlnyomó része nagyon értékes és újrahasznosítható anyag, másrészt részesei lehettünk egy olyan adománygyűjtő akciónak, amely Soltvadkerten a koronavírus-járvány helyi áldozatainak a családjait segíti – összegezte a most lezárult kampányt Temerini Ferenc polgármester a soltvadkerti városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón.

A soltvadkerti piactéren 2022. március 28. és április 10. között nyolc darab ezerszáz literes üveggyűjtő konténer volt elhelyezve, ahova a soltvadkertiek elvihették és leadhatták a háztartásokban feleslegessé vált öblös üvegeket erről már Fodorné dr. Schiszler Teriézia aljegyző beszélt, aki kiemelte, hogy a kampány idejét egy héttel meghosszabbították a nagy érdeklődés miatt.

Fotó: Pozsgai Áko

Agatics Roland, Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cégcsoportjuk Magyarország második legnagyobb közszolgáltatója, közel egymillió lakos közszolgáltatását látja el és elkötelezettek a közforgásos gazdaság, a fenntartható fejlődés iránt. Valamint fontos számukra a társadalmi szerepvállalás, amire nem mint lehetőség, hanem kötelességként tekintenek. Ennek szellemében kezdték meg 2019-ben az Életmentő Üveg kampányukat, ami eddig négy városban – Csongrádon, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és most Soltvadkerten – szerveztek meg.

Agatics Roland az egymillió forintról szóló jelképes csekket Fontné Fehér Ildikónak, a Soltvadkert Városért Kuratóriumának elnökének adta át ünnepélyesen a sajtótájékoztató keretében. Az alapítvány vezetője elmondta, hogy eddig három család került az alapítvány látókörébe, az egyikben négy gyermek, a másikban egy-egy gyermek él. Van, ahol az egyik szülőt veszítették el a koronavírus-járvány miatt, máshol olyan családtagot, aki részt vett a gyermekek nevelésében. – Az alapítvány munkatársai az elkövetkezendő időben egyeztetnek a családokkal, hogy mire van leginkább szükségük és aszerint határozzák majd meg a segítségnyújtás formáját és mértékét – fejtette ki Fontné Fehér Ildikó, aki elmondta azt is, hogy a családok még a nyár folyamán hozzájutnak a támogatáshoz. Az, hogy hány család fog részesülni ebből a támogatásból, még kérdéses, mert még jelentkezhetnek az alapítványnál a koronavírus-járvány miatt bajba jutott családok – mutatott rá az alapítvány elnöke, hozzátéve, hogy a rászoruló családokkal nem csak ők, hanem az önkormányzat szociális munkatársai is folyamatosan tartják a kapcsolatot és segítik őket mindennapi problémák megoldásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában