Fejlesztés

2022.04.15. 16:32

Egy országos program részeként kábeleznek Kalocsán

A közösségi médiában terjedő lakossági panaszokra reagálva tartott helyszínbejárásokat az önkormányzat azokon a területeken, ahol egy alvállalkozó gyorsinternet-hálózatot telepít.

Gábor János

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

 Amint azt hírportálunk korábban megírta: a cég a Magyar Telekom megbízásából több városrészben is új földkábeleket fektet le. Az úgynevezett passzív optikai hálózat műszaki teljesítménye 1-2 Gbps-os, vagy még magasabb sebességű hozzáférés biztosítására lesz képes, és egy országos projekt keretében építik ki Kalocsán is. 

 

A munka során alkalmazkodnak a meglévő infrastruktúrához, de ahol szükséges, árkot ásnak, járdát bontanak fel vagy fúrnak meg. A helyreállítással kapcsolatban nő az elégedetlenség. A telekommunikációs cégtől úgy értesültünk, hogy a jövő év közepéig több ütemben hálózzák be Kalocsát, majd a közigazgatási területéhez tartozó Negyvenszállást. A mostani, Ökörjáró városrészt érintő munkálatok Filvig Géza polgármester közleménye szerint a nyár végéig tartanak – utána nyilván új terület következik. 

 

A vállalat eddig a Telek, a Szent Imre, az Erkel Ferenc és a 48-as utca környékén, illetve a Szénáskertben dolgozott, míg a múlt héten a Malom, a Füzér és a Kossuth Lajos utca került sorra. Mivel a helyiek több helyről is panaszt nyújtottak be a kivitelezés kapcsán (sokáig tolódó, vagy el nem végzett helyreállítás, fák megkárosítása stb.), az önkormányzat segít a kommunikációban az alvállalkozó és a lakosság között. Filvig Géza szerint a kivitelezők igyekeznek minél hamarabb visszaállítani az eredeti állapotot az összes ingatlan előtt, de kérték, hogy amennyiben elmaradás vagy más észrevétel adódna, arról értesítsék a városüzemeltetési és -fejlesztési osztályt – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában