Galériával

2022.04.13. 09:23

Egészségnapot tartottak a nyárlőrinci iskolában

Tűzoltók, rendőrök és katonák is voltak a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában. Szerencsére semmilyen katasztrófa nem történt, csak egészségnapot tartott az intézmény, amire a három szervezet képviselőit is meghívták.

Szentirmay Tamás

Zöldség és gyümölcsszobrot is építettek. Fotó: Szentirmay Tamás

Az egészségnapot reggeli tornával kezdték a diákok, utána pedig különböző programokon vehettek részt. Halhattak fogápolási, higiéniai, bűnmegelőzési előadást. A felső tagozatosok játékos vetélkedőn is részt vettek. Négy állomáson kellett bizonyítani ügyességüket, kreativitásukat. Az alsó tagozatosok szintén négy állomáson, négy különböző kutyával ismerkedhettek, és láthatták, hogy milyen feladatokat tudnak elvégezni gazdáik utasítására.

 

A legnagyobb érdeklődés természetesen a tűzoltó, és a rendőrautót kísérte. A tűzoltóautót nem csak kívülről, de belülről is megnézhették a tanulók, illetve el is húzhatták a járművet. A rendőrségi bemutatóban pedig a bilincs és a golyóálló mellény tetszett legjobban a gyerekeknek, ki is próbálták mind a kettőt, és persze az autóba is beültek. A kecskeméti repülőbázis munkatársai a munkájukkal kapcsolatos feladatokat, élményeket mesélték el a diákoknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában