Fejlesztések

2022.04.28. 11:20

Bölcsőde épül Kadafalván és kiszélesítik a Nyíri út folytatását

Támogatási kérelmekkel kapcsolatban döntött a kecskeméti képviselő-testület a csütörtöki közgyűlésen.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

A közgyűlés döntése értelmében új, két csoportszobás bölcsőde épül Kadafalván. Az önkormányzat január 5-én nyújtott be támogatási kérelmet a kormány Helyreállítási és Ellenállási Tervének kiírására. Az új, bruttó 345 négyzetméter alapterületű bölcsőde 420 millió forintból épül meg a Boróka utca 6 szám alatt. A pályázat március 23-án részesült támogatásban.

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programjában pályázott az önkormányzat a Külterületi helyi közutak fejlesztése kiíráson a Nyíri út folytatásának, a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítására, valamint szélesítésére. 

A négy méter széles és 1596 méter hosszú útszakaszán aszfaltmegerősítést végeznek és 5,9 méterre növelik a szélességét. 

A projekt tervezett költségvetése 258 millió forint, a megítélt támogatás több mint 244 millió forint és az önkormányzat több mint 13 millió önerőt rendel a beruházáshoz. Ennek nyomán kétirányú közlekedés válik lehetségessé az elkerülőhöz vezető a Mária-hegyi útszakaszon.

Dobos József képviselő örömét fejezte ki, hogy megvalósul a beruházás. Kérése, hogy a kétsávosítás esetén a korábban kért két buszmegállót építsék meg a szakaszon. A polgármester kérésére a képviselő elmondta, hogy a források megvizsgálása után a lakossággal közösen önerős járdaépítésbe kezdenének.

Az előterjesztést megszavazta a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában