Üzemeltetőt keresnek

2022.04.16. 10:40

Bérbe adja Kalocsa a Platán Rendezvényközpontot

Új üzemeltetőt kaphat a Platán Rendezvényközpont. A város évtizedekkel ezelőtt lebontott érsekkerti szórakozóhelye 2016-ban született újjá, amikor a Kalocsa Szíve Program keretében egy modern, akár kiállítások szervezésére is alkalmas kulturális épületet emeltek a helyén.

Gábor János

Május 1-jei és más népünnepélyeknek is otthont ad az Érsekkert, és közepén a Platán. Archív felvétel. Fotó: Gábor János

A látványos szökőkúttal és medencével szegélyezett Platán Rendezvényközpontot most új üzemeltető kezébe adná a város – derült ki az önkormányzat honlapján közzétett felhívásból. Az ötszáz négyzetméteres ingatlan bérbeadásáról a pályázatok elbírálásért is felelős Gazdaság- és Turizmusfejlesztési Bizottság tett közzé részleteket.

A kiírás szerint megmarad az ingatlan eddigi funkciója, és csak vendéglátóipari, kereskedelmi tevékenységre lesz hasznosítható. 

Ennek elsődleges oka az, hogy a Platán Rendezvényközpont minden Érsekkertben tartott rendezvény, tehát a Paprikafesztivál során is központi szerepet tölt be: étel- és italkiszolgálás mellett mosdókat, pihenőt, fedhető teraszt üzemeltet, így kritériumként bekerült a pályázatba, hogy a leendő üzemeltető csak olyan vállalkozás lehet, amelynek van tapasztalata ötezer fő feletti rendezvények lebonyolításában. 

A Platán mellett látványos szökőkút üzemel. Archív felvétel. Fotó: Gábor János

 

Május 1-jei és más népünnepélyeknek is otthont ad az Érsekkert, és közepén a Platán. Archív felvétel. Fotó: Gábor János

 

A bérbeadó a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. lesz, és a győztes legfeljebb egyéves határozott időtartamra nyerheti el az ingatlan üzemeltetési jogát, viszont az esetleges felújítások költségei is őt terhelik – áll az önkormányzati dokumentumban. 

 

A Platán mellett látványos szökőkút üzemel. Archív felvétel. Fotó: Gábor János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában