Rágcsálóügyi főmunkatárs

2022.04.04. 10:57

Bács-Kiskun megyeiek vittek ajándékokat Mártonnak, a diósjenői hivatal cicájának

Az országszerte ismert macskát játékokkal és finomságokkal lepték meg a közelben pihenésüket töltő Bács-Kiskun megyeiek.

Veres Edina/nool.hu

Egy átlagos nap Márton cica életében Fotó: Márton, a hivatali macska Facebook-oldala

Bács-Kiskun megyei vendégek látogatták meg a napokban a diósjenői polgármesteri hivatal rágcsálóügyi főmunkatársát – írja a nool.hu. A látogatók egy közeli településen pihentek, onnan tértek be Diósjenőre, a település – talán mondhatni – legismertebb négylábújához. Természetesen nem üres kézzel érkeztek, az önkormányzat cicáját – a simogatás mellett – játékokkal és finomságokkal halmozták el. 

Fotó: Márton, a hivatali macska Facebook-oldala

Márton, a hivatali macska nagy népszerűségnek örvend a környéken és a közösségi oldalon egyaránt. Ez utóbbin már több mint 7 ezer követővel büszkélkedhet.

 

A cicus több esetben kifejezetten nemes cél érdekében is „dolgozik”: nem pusztán a hivatal munkatársainak napját varázsolja vidámabbá, hanem árva vagy eltűnt macskáknak is segít visszatalálni gazdájukhoz, vagy megtalálni új álomotthonukat és -gazdijukat, emellett szívesen fogad vendégeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában