Tanácskozás

2022.04.29. 12:35

A redemptio tiszteletére állítanak emléktáblát Szankon

Az egykori jászkun hármas kerület, a Jászság, a Kiskunság és a Nagykunság jelenlegi és emeritus kapitányai találkoztak a közelmúltban Szankon.

Tapodi Kálmán

A tanácskozás résztvevői ellátogattak a Kiskun Emlékhelyre, ahol április 30-án emléktáblát állítanak Fotó: Tapodi Kálmán

A tanácskozás résztvevői tudomásul vették a javaslatot az új kiskunkapitány személyéről, ugyanis az eddigi kapitány, a szanki Varga Ferenc megbízatása idén lejár. A posztra a Kiskun Önkormányzatok Szövetsége nevében Patkós Zsolt elnök, Kiskunmajsa polgármestere tehetett ajánlást. 

A szövetségbe tömörült települések részéről nem érkezett más javaslat, így a jövőben a kiskunok új kapitánya a kunszentmiklósi Vass Gergő lesz, aki régóta foglalkozik hagyományőrzéssel, és ő vezeti az Iloncsuk szabadcsapatot. Vass Gergő bemutatkozása során szólt arról is, hogy a magyar és kun hagyományok kéz a kézben jártak és fejlődtek a kunok beköltözését követően, és azt szeretné, ha minél többen meg­ismernék mindezeket az értékeket. 

Vass Gergő, a kiskunok új kapitánya Fotó: Tapodi Kálmán

A tanácskozás résztvevői ellátogattak a Kiskun Emlékhelyre is, ahol április 30-án emléktáblát állítanak a jászkun önmegváltás, a redemptio tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában