Kiadvány

2022.04.28. 19:59

A múlt és a jelen értékeit is gyűjtötték az utókornak Szankon

Helytörténeti kiadványok, kisfilmek és képeslapok is készültek a Múltunk értéke, közösségünk jövője című pályázat révén, amelyben fontos szerepet kapott a Szomszédoló sorozat, melynek során Szank, Jászszentlászló, Móricgát, Petőfiszállás, Pálmonostora, Gátér települések mutathatták be egymásnak az értékeiket.

Tapodi Kálmán

Cseszkó László polgármester is örömmel szólt a Pálmonostora anno című kiadványról. Fotó: Tapodi Kálmán

 – A helyi közösség által összeállított cselekvési ütem- és programterv szerint megvalósuló szakmai tevékenységeknek köszönhetően a konzorcium települései programokkal, közösen összeállított kiadványokkal, a közösségépítést segítő szakmai kompetenciákkal gazdagodtak – sorolta Varga Ferencné szanki polgármester a 43,3 millió forint uniós támogatásból megvalósult program zárórendezvényén. 

A szanki művelődési házban olajipari fotókiállítás is nyílt, hiszen az 1960-as évek közepétől a szén-hidrogén bányászat teljesen megváltoztatta a település életét. A rendezvényen a települések képviselői is beszámoltak arról, milyen hozadékai voltak a konzorciumban megvalósított programok, amit mindenki nagyon hasznosnak ítélt, hiszen hiánypótló kiadványok születtek az együttműködés révén. A gyűjtőmunkába a helybeliek is örömmel bekapcsolódtak mindenhol, és a beküldött fotókat digitalizálták, hogy idővel mindenki számára elérhetővé tehessék. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában