Galériával

2022.04.22. 13:53

A Föld napja alkalmából játszva tanulhattak a gyerekek Kecskeméten

Föld Napi Zöld Pikniket rendezték pénteken iskolások és óvodások részvételével a kecskeméti Hírös Agórában. A gyerekek játszva tanulhattak, állomások sokaságán mélyedhettek el a környezetvédelem, a csillagászat és az állatok világában.

Sebestyén Hajnalka

A Föld napján színes programok várták a gyerekeket a Hírös Agórában. Fotó: Bús Csaba

A Föld Napját világszerte április 22-én ünneplik, valamennyi eseménnyel a Föld természeti értékeinek megóvására hívják fel a figyelmet. Hazánk 1990-ben csatlakozott.

Kecskeméten pénteken is számos helyen tartottak olyan programokat, melyek fókuszában a Föld értékei álltak. Ezek közül is kiemelkedett az önkormányzata által rendezett Föld Napi Zöld Piknik, melyet eredetileg a Vasútkertben szerettek volna megvalósítani. Az eső miatt azonban végül a Hírös Agórába várták az óvodás és iskolás csoportokat. 

Ahogy világszerte, úgy a kecskeméti rendezvény célja is az volt, hogy a szervezők felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Mindezt játékos formában.

A Hírös Agóra aulájában gyűltek össze a gyerekek, akik minden állomáson más-más hasznos ismerettel gazdagodhattak. A Hírös Agóra munkatársai nevében Szabó Csaba köszöntötte őket, majd Gaál József alpolgármester kívánt nekik jó szórakozást és tanulást. 

A Föld Napi Zöld Pikniken nagyon sok játékos ismeretterjesztő feladatokban mérethették meg magukat a gyerekek, például kipróbálhatták magukat nyusziként. 

Népszerűek voltak a népi játékok, népi társasjátékok. 

Élvezték a csillagászati bemutatókat, az üstökös főzést, és a Szivárvány játéktár gazdag kelléktárát. A szervezők egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, biogazdaság bemutatójával is kedveskedtek a fiataloknak.

A zene sem maradt el, többek között a városban jelenleg tartózkodó francia  önkéntes lány lépett színpadra. A rendezvényhez kapcsolódóan alkotó pályázatot hirdettek, melynek eredményhirdetése a Környezetvédelmi Világnap rendezvényén lesz, június 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában