Kalocsai járás

2022.04.28. 07:00

A Civil Alap pályázatai is segítik a kalocsai egyesületeket

A Falusi Civil Alap ötmilliárd forintos keretösszegéből 1439 pályázó nyert el támogatásokat – közölte Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

 Már harmadik alkalommal hirdették meg a Falusi Civil Alap pályázatait négy témakörben, melyre a Kalocsai járásból is többen jelentkeztek. A civil szervezetek ingatlanszerzésre vagy meglévő ingatlanok felújítására, gépjármű-beszerzésre, kisebb értékű eszközök vásárlására, illetve rendezvények, programok támogatására nyújthattak be pályázatot február közepéig. 

Gyopáros Alpár felhívta a figyelmet arra, hogy a falusi civil szervezetek – például polgárőrök, önkéntes tűzoltó-egyesületek, nyugdíjasklubok, faluszépítő egyesületek – a falvak közösségi életének motorjai. 

A Falusi Civil Alap mellett – Gyopáros Alpár kormánybiztos korábbi tájékoztatása szerint – a Magyar Falu Program további 13 pályázati kiírásában csaknem 4400, elsősorban önkormányzati és egyházközségi pályázó nyert 61,5 milliárd forint értékben támogatást idén. A falusi mellett a városi civil szervezetek számára is megjelentek pályázatok. A Városi Civil Alapban szintén ötmilliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésre, amelyből jelentős, nyolcszoros túljelentkezés mellett, a tavalyi 704-et követően 1003 nyertest hirdettek. 

A közzétett pályázati döntések alapján a Falusi Civil Alap keretében a nyertes pályázók között van a kalocsai régióból a császártöltési tűzoltó-egyesület (1,9 millió forint), a hajósi polgárőrök (1,9 M Ft), a dunapataji vagyonvédő egyesület (6,8 M Ft), a miskei sporthorgászok (1,5 M Ft), a hajósi iskola alapítványa (2 M Ft), a hajósi német fúvószenekar (1,2 Ft), a Dusnoki Kulturális Egyesület (2 M Ft), az érsekhalmi népdalkör (2 M Ft) és a dunapataji sportegyesület (1 M Ft). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában