Útinform

2022.03.10. 07:14

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.


 

Gyorsforgalmi utak:

 

Az M5-ös autópályán, Szatymaz térségében a KRESZ táblákat, és a víznyelő rácsokat tisztítják. Reggel fél 7 és délután 4 óra között a Röszke felé haladókat a munkaterület mellett a külső sávba terelik.  (151-159 km)  
  (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

 

Alsóbbrendű utak:

 

Pest megyében,
- a Nagykőrös és Kocsér közötti, valamint a Kocsér a megyehatár közötti szakaszon felújítják az útburkolatot. A 81-es és a 85-ös, valamint a 91-es és a 95-ös km között munkaidőben szakaszos félpályás korlátozás követel figyelmet. 

 


Bács-Kiskun megyében,
- az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.
- a Dunapataj és Kalocsa közötti útszakaszon burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozás követel figyelmet. A 15-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. 

 

Kamionstop:

 

A kamiontilalom, az ünnepi hosszú hétvégén (március 12-15.) két alkalommal lesz érvényben. Az első szombaton 22:00-tól vasárnap 22:00-ig, majd hétfőn 22:00-tól kedden 22:00-ig lesz tiltva a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedése a hazai utakon.
 

Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában