Galériával

2022.03.21. 13:55

Új tornaszobát kaptak a helvéciai óvodások

Felavatták az új tornaszobát a helvéciai Napvirág Óvodánál. A mindennapos mozgásos foglalkozásoknak helyet adó terem mellett szertárt és öltözőt is kialakítottak az új épületrészben. Az ünnepség hangulatát emelte az ovisok vidám táncos műsora.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Az idén 53 éves Napvirág Óvoda vezetősége még az 50 éves jubileum keretében vetette fel egy új tornaszoba megépítésének lehetőségét. Mindezt tettek követték, az önkormányzat pályázatát sikeresen bírálták el. 

A Magyar Falu Program jóvoltából az építkezésre 30 millió forint támogatást nyertek el, ehhez a nagyközségnek 25 millió forint önrészt kellett hozzátennie. 

 

Az ünnepségen részt vett Balogh Károly Helvécia polgármestere, Thám József alpolgármester, Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyzőnő, dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnök, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Tarjányi Csaba, a kivitelező Bács Szinkron Kft. tulajdonosa, valamint Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere és Garaczi János mesterszakács, Helvécia díszpolgára.

Dr. Mák Kornél köszöntőjében kiemelte, Helvécia mindig él a támogatási lehetőségekkel, melyek előrébb viszik. Ez a sportlétesítmény is jó példa erre. Amellett, hogy nagyon szép lett, segíti az óvodásokat, hogy a mindennapos testmozgást modern környezetben élhessék meg. 
 

Ezt követően dr. Szeberényi Gyula Tamás osztotta meg gondolatait. 

Tíz éve indították el hazánkban a mindennapos testnevelés órákat, mely segíti az egészséges életmód elsajátítását. Ehhez akkor még nem voltak meg a tárgyi feltételek minden intézményben, de az évek alatt ezek is megoldódtak. 

Most már ez az óvoda is elmondhatja, hogy 21. századi, modern tornaszobája van. Nem kell a csoportszobában szűkösen mozogni, szép nagy teret kaptak. A végén pedig megjegyezte Kecskemét alpolgármestere, hogy azt külön jó látni, hogy a környékbeli települések vezetői is részt vesznek az átadási ünnepségeken, tudnak egymás sikerének örülni. 
 

Forrás: Bús Csaba

Amreinné Orbán Gabriella óvodavezető elmondta, régi vágyuk volt ez a tornaszoba, melyet ezúton is köszönnek. A kivitelező cég pedig folyamatosan biztosította számukra a zökkenőmentes nevelői munkát. 
 

A műsor tovább részében az óvoda Lenvirág csoportja adott elő táncos műsort, majd Kiss Vilmos plébános felszentelte a tornaszobát, Faragóné Bencsik Dóra lelkész áldást mondott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában