Beruházás

2022.03.25. 07:00

Új parkolót és utat építenek Kelebián

Egy húsz férőhelyes parkoló és százötven méter hosszú új út épül a Siflis Géza közben (Óvoda út), a kivitelezési munkálatokkal hamarosan végeznek a szakemberek.

Pozsgai Ákos

Munkálatok a Siflis Géza közben. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A beruházás során, amely a Magyar Falu Program keretében nyert 33 millió forintból valósul meg, a csapadékvíz-elvezetést is kialakítják. A Siflis közre merőleges Ady Endre utca is megújul több mint háromszáz méter hosszon, 23,5 millió forintból, ennek az összegnek a kilencven százalékát a Belügyminisztériumtól érkezett kormányzati támogatás fedezi, a maradék tíz százalékot a kelebiai önkormányzat saját forrásból tette hozzá – közölte Maczkó József polgármester. 

 

Az Ady Endre utcai útépítés is hamarosan elkezdődik, előtte azonban a mellette elhelyezkedő önkormányzati napközi otthonos konyha áramellátását biztosító új transzformátort kellett elhelyezni és az oda vezető vezetékrendszert kiépíteni. A település vezetője elmondta az is, hogy a Deák Ferenc utcán is zajlik az építkezés, ott makadámutat és vadkerítést építenek 20 millió forintból a zártkertek mellett, a beruházás szintén kormányzati pályázati forrásból valósul meg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában