Galériával

2022.03.04. 11:09

Új laptopokat kaptak a bácsalmási diákok

A napokban a Bajai Tankerületi Központ 69 darab laptopot és ahhoz tartozó informatikai eszközt adott át 69 gimnáziumi tanulónak és pedagógusnak Bácsalmáson.

Juhász Jenő

A szülők jelenlétében vehették birtokba az új eszközt a tanulók. Fotó Juhász Jenő

Márai András, a Hunyadi János Gimnázium igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd beszámolt a gimnáziumi alapítvány által benyújtott pályázatokról, a már megvalósított beruházásokról és a jövőbeni elképzelésekről, valamint az intézményt érintő egyéb fejlesztésekről is. 

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy ezt a fejlesztést a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára című projekt keretében tudták megvalósítani. Ez az első lépést jelenti, hiszen 2025-ig, felmenő rendszerben, az 5-12. osztály között az összes tanuló részesül majd informatikai eszköztámogatásban. A kiosztásra kerülő csomagok bekerülési értéke 450 ezer forintra tehető darabonként. 

Német Balázs, Bácsalmás polgármestere hozzászólásában a fiatalabb kori élményeket elevenítette fel, majd sikeres munkát kívánt a tanulóknak az új eszközök használatához. A középiskola intézményvezetője és a település első embere köszönetét fejez­te ki, hogy a kormány támogatásával új informatikai eszközök kerülhetnek a családokhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában