Galériával

2022.03.02. 17:25

Több mint egymilliárd forintból újul meg a Bem iskola Kiskőrösön

Jelenleg 568 diák tanul a kiskőrösi Bem József Általános Iskolában, amely egy szerdán indított építőipari beruházás eredményeként akár 700 diákot is képes lesz befogadni. A projekt 545 millió forintos Európai Uniós összege mellé egy 631 milliós állami támogatás is társul. A munkát az év végéig kell befejezni.

Barta Zsolt

Balról: Brada Hanna, a diákönkormányzat elnöke, Lasztovicza László igazgató, Vágó Ferencné a tankerületi központ igazgatója, Font Sándor országgyűlési képviselő, Püspöki István cégvezető, és Domonyi László Kiskőrös polgármestere helyezik el az alapkövet. Fotó: Barta Zsolt

Az építkezés formailag szerdán kezdődött egy jelképes alapkőletétellel. Az iskola Vasvári Pál utcai épületének utcai frontja 8 új tanteremmel bővül. Ebből az egyik nyelvi labor, míg a másik természettudományi tanterem lesz.

A meglévő fűtésrendszer mellett levegő-víz hőszivattyús rendszerrel szerelik fel az új ingatlanrészt. A kivitelezés során új üvegportálos fogadórész is készül egy kerékpártárolóval együtt, illetve a mai kor igényei alapján szerelik fel a tantermeket.

A kivitelezést a Püspöki Építőipari Kft. nyerte el. Az ünnepségen Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója, és Püspöki István cégvezető írták alá a megállapodást.

Az alapkőletételi ünnepségen az iskola egyik diákjának szavalata után, a Gyöngyszem mazsorettcsoport mutatkozott be egy rövid táncegyveleggel. Ezt követően a meghívott vendégeknek a kivitelezés helyszínén Font Sándor országgyűlési képviselő vázolta fel azt a folyamatot, amely keretében sikerült a fejlesztési összegeket Kiskőrös számára kilobbiznia. Mint mondta, több alkalommal kellett egyeztetnie a felelős tárca államtitkárságával azért, hogy a megváltozott építőipari helyzetben a megfelelő nagyságú összeget kaphassa meg a tankerület. A piaci változások miatt meg kellett duplázni a korábban tervezett összeget.

– Kiskőrös egy olyan járási székhely, amelynek magas szinten kell kiszolgálnia nemcsak az itt élőket, de a környékbeli településekről bejáró családok igényeit is. Az érvelés szerencsére nyitott fülekre talált a minisztériumban, így zöld utat kapott a beruházás 

– mondta Font Sándor, országgyűlési képviselő.

Így jelenleg Kiskőrösön két, egy-egy milliárd forintos beruházás indult meg. A Wattay középiskolában egy sportcsarnok épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában