Galériával

2022.03.22. 11:53

Több mint 30 millió forintból sárrázó utakat építettek Csátalján

A Magyar Falu Programnak köszönhetően Csátalján összesen 600 méter zúzott kővel ellátott szakaszt építettek az elnyert 33 millió forintból. Az út ünnepélyes átadását hétfőn tartották.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

A településen a külterületi földekről érkező utakat alakították ki zúzott kővel, emellett pedig a csapadékgyűjtő árkokat is megépítették. Az átadáson részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője is.

 

– Külterületi útról bejövő sárrázó utakat adtunk át a település két részén. 

Egyik oldalon 250 méter, másik oldalon 350 méter hosszan zúzott kőből alakítottunk ki  utakat a mezőgazdasági gépeknek, hogy ne hordják be a sarat a faluba, a szilárd burkolatra

– mondta portálunknak Kovács Antal polgármester, aki hozzátette, hogy folytatják a belterületi utak felújítását. Az idei évi Magyar Falu Programban belterületi utak felújítására pályáztak 40 millió forint értékben, amelyből a Damjanich utca egy részét szeretnék újjáépíteni. Az utca rekonstrukciója már a csapadékvíz-elvezetéssel kezdődött amit a korábbi Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) valósítottak meg, továbbá a teljes út újjáépítését még ebben az évben befejezik –  tudtuk meg a polgármestertől. 

Zsigó Róbert  beszédében hangsúlyozta, hogy a Magyar Falu Programot néhány évvel ezelőtt a polgármesterekkel tartott megbeszélést követően írta ki a Magyar Kormány és nagyon sikeres. A kistelepülések fejlesztésében a Magyar Falu program élen jár, mert gyors kifizetésű, nincs bürokrácia. Zsigó Róbert azt mondta, hogy amennyiben a választók bizalmat szavaznak neki, megnyerik a választást április 3-án, folytatják és ki is bővítik a Magyar Falu Programot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában