Galériával

2022.03.03. 18:11

Tarjányi István fotójával bővült a képcsarnok Félegyházán

Újabb félegyházi kötődésű sportoló fotójával gazdagodott az olimpiai képcsarnok a kiskunfélegyházi városi sportcsarnokban.

Vajda Piroska

Tarjányi István és Osváth Richárd rögtönzött bemutatót is tartott. Fotó: Vajda Piroska

A magyar parasport napja alkalmából megrendezett ünnepségen Tarjányi István paralimpikon fotója is bekerült a képcsarnokba. A két éve megnyitott állandó kiállítással a félegyházi kötődésű olimpikonok előtt szeretne tisztelegni a város. Ugyanakkor a kezdeményezés nem titkolt célja az is, hogy példát állítsanak a fiatalok elé. 

A félegyházi diákok körében megtartott eseményen elhangzott, hogy Tarjányi István Kiskunfélegyházán született 1978-ban, gyermekéveit azonban Petőfiszálláson töltötte. 1996-ban gerincvelő­tumort diagnosztizáltak nála. Betegsége miatt került kerekesszékbe. 2006-ban a Nyíregyházi Főiskolán diplomázott számítástechnika-­tanárként. 2013-ban kezdte el a kerekesszékes vívást, jelenleg a Nyíregyházi Vasutas Sport Club versenyzője. Kezdetben 2 és fél évet versenyzett „A” kategóriában, majd 2016-ban lett „B” kategóriás versenyző. Átminősítése óta folyamatosan hozza a nemzetközi eredményeket. Nem sokkal azután, hogy „B” kategóriában indulhatott, párbajtőrben megszerezte első nemzetközi érmét a varsói világkupán. 2021-ben a Tokióban megrendezett paralimpián 8. helyen végzett. 

Az esemény vendége volt Osváth Richárd háromszoros paralimpikon vívó és Lőrincz Krisztina kétszeres paralimpikon is. Mindhárom sportoló arra biztatta a közönség soraiban ülő diákokat, hogy bármilyen nehézséget is hozzon az élet, soha ne adják fel a küzdelmet, mert mindig minden helyzetből van kiút. A kiskunfélegyházi kötődésű olimpikonokat bemutató képcsarnokban Zsivótzky Gyula (kalapácsvető), dr. Varga Béla (birkózó), Raggambi Fluck István (atléta), Molnár László (evezős), dr. Zarándi László (atléta), dr. Réczi László (birkózó), Vadász László (nemzetközi nagymester), Kürtösi Zsolt (atléta), Messzi István (súlyemelő), Szűcs Csaba (atléta), Mizsei György (ökölvívó), valamint a város három paralimpikonja, Lőrincz Krisztina (evezős), Csontos Piroska (atléta) és Tarjányi István (vívó) élet­útját ismerhetik meg az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában