Adomány

2022.03.22. 17:25

Plakátbörzével segítette a menekülteket a kecskeméti Otthon Mozi

Egy hétig tartó Jótékonysági plakátbörzét szervezett az Otthon Mozi március 9. és 17. között, amivel az ukrán-orosz konfliktus miatt hazájukat elhagyni kényszerülő családok megsegítésére gyűjtöttek adományt. Az eseményen az utóbbi évek filmplakátjait vásárolhatták meg az érdeklődők, akik ezzel a kárpátaljai magyar családokat támogatják az ukrán-orosz konfliktus drámai időszakában.

Horváth Péter

Csenkiné Túri Edit és dr. Rigó Orsolya. Fotó: Horváth Péter

A jótékonysági kezdeményezés bevételét kedden adták át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központjának, melynek munkatársai eljuttatják a rászorulóknak. 
 

Csenkiné Túri Edit, az Otthon Mozi vezetője elmondta, hogy a mozi munkatársai a segíteni szándékozó filmbarátokat hozta össze akciójában, és a filmforgalmazók (ADS, Mozinet, Vertigo Media, Pannonia Entertainment, Cinetel Kft, InterCom, Cirkófilm) is gyorsan a jó ügy mellé álltak. A jólelkű kecskemétiek éltek a lehetőséggel, és önzetlen módon, a filmes plakátok vásárlásával támogatták a kezdeményezést.

 

Csenkiné Túri Edit hangsúlyozta, hogy nagyon jó tapasztalatokkal gazdagodtak, szívmelengető volt az emberek hozzáállása, és sok pozitív visszajelzés érkezett a szervezők felé. 

 

– A plakátbörze megmutatta, két jó ember között legrövidebb távolság egy moziplakát. A filmek szeretete pedig kapcsolódási pont az emberek között. Jó volt látni, ahogy a plakátbörzére érkező emberek beszélgetésbe elegyedtek kedvenc filmjeikről, rendezőikről, vagy a keresett filmplakátokról. Élményeket osztottak meg egymással, és egy jó ügyért tettek, így örömmel távoztak a börzéről – mondta a mozivezető.

 

Az adományt dr. Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központjának regionális ügyvezetője vette át. 

 

Rigó Orsolya elmondta, hogy az adományt a határmenti szolgálatra fordítják: veszélyhelyzet kezelési csoportjuk a határ magyar oldalán, Beregsurányon tevékenykedik naponta 70 munkatárssal. Fogadják a menekülteket, az egészségügyi és higiéniás feltételek megteremtésében segédkeznek és azon dolgoznak, hogy biztonságban tovább jussanak a hazájukat elhagyni kényszerülők. A Szeretetszolgálat az önkormányzattal együttműködve Kecskeméten is stratégiai pontot hozott létre a Hoffmann János utcai székhelyükön, ahol a felajánlásokat tudják fogadni hétköznap 9 és 17 óra között. 

 

Mint fogalmazott, feladataik naponta változnak az aktuálisan felmerülő igényeknek megfelelően, csupán a segítés állandó.

 

Csenkiné Túri Edit és dr. Rigó Orsolya. Fotó: Horváth Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában