Tiszadada/Kiskunfélegyháza

2022.03.22. 18:33

Nagyon meglepte a rangos elismerés a félegyházi alpolgármestert

Brassai művészeti díjat vehetett át Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere, a Móra Ferenc Gimnázium korábbi igazgatója a Tiszadadán megrendezett Holló Emléknap keretében.

Vajda Piroska

Rosta Ferenc Fotó: Vajda Piroska

 A rangos elismerést az utolsó erdélyi polihisztorról, Brassai Sámuelről nevezték el. Azoknak a képző- és írásművészeknek, illetve mecénásoknak adományozzák, akik a díjat alapító kuratórium egyhangú megítélése szerint hosszú évek óta kiemelkedő művészi, művészeti, illetve művészetpártolói tevékenységet folytatnak. Szakmai területükön és eszközeikkel méltóan képviselik, ismeretterjesztő, illetve tudományos formában népszerűsítik a művészeti értéket, a hivatásos alkotók példának tekinthető eredményeit, akik mintaadó képzőművészi munkásságukkal vagy írásaikkal, oktatói tevékenységgel, illetve pártfogóként segítik a diáktehetségek, a fiatal, amatőr művészek kibontakozását, támogatják a művészeti oktatást. 

 

Rosta Ferenc hírportálunknak elmondta, nagy meglepetésként érte a Brassai művészeti díj, aminek azért is örül különösen, mert a debreceni Brassai Sámuel Műszaki Középiskolában működő iskolagaléria fennállásának 15. évfordulóján adták ki először. Megtudtuk, az egykori iskolaigazgató, rajztanár, rajszakkörvezető mindig is szívügyének tekintette a fiatal művészeti tehetségek felkarolását. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában