Galériával frissítve

2022.03.30. 14:20

Közgyűlésre sereglettek össze a halasi kuruc vitézek

Éves közgyűlését tartotta az elmúlt napokban a közel százhatvan tagot számláló Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület a Tiszti Klub nagytermében, ahova a tagság több mint fele el is ment, hogy meghallgassa Romvári Frigyes nyugállományú honvéd ezredes, a szervezet elnöke éves beszámolóját.

Pozsgai Ákos

A közgyűlésen most sem maradt el a díjak átadása Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Az egyesületi vezető értékelésében kiemelte, hogy a pandémia ellenére mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött. A tagság közreműködésével sikerült felújítani és rendbe tenni a II. világháborús sírkertet az alsóvárosi római katolikus temetőben, amit ünnepélyes keretek között át is adtak. 

 

Bajtársi találkozót szerveztek a 36. Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezred laktanya bezárásának huszadik évfordulója alkalmából, valamint két alkalommal is körükben vendégeskedett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki éveken át volt parancsnoka a halasi tüzérlaktanyának. 

 

A nyugállományú katonákat és hozzátartozóikat köszöntötte Fülöp Róbert polgármester is, aki elmondta, hogy fontos feladatot végez az egyesület a honvéd katonai hagyományok ápolása területén a városban, amiért köszönetet is mondott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában