Tavaszi munkálatok

2022.03.21. 11:58

Kezdődik a lemosó permetezés Kecskemét utcáin

Ha az időjárás engedi, hétfőn éjjel kezdik meg a szokásos tavaszi növényvédelmi lemosó permetezést Kecskeméten - közölte a Városüzemeltetési Kft. Az enyhe tél miatt különösen fontos a permetezés a közterületi fás szárú növények, elsősorban a vadgesztenye, platán, egyéb díszfák és cserjék védelmében.

Hraskó István

Fot: Bús Csaba / archív-felvétel

Mint hozzátették, a permetezést a nagy szakértelemmel és több évtizedes tapasztalattal rendelkező Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi. A KVÜ hangsúlyozta: az enyhe tél miatt különösen fontos a permetezés a közterületi fás szárú növények, elsősorban a vadgesztenye, platán, egyéb díszfák és cserjék védelmében.

 

– A kéregrepedésekben, rügyeken áttelelt károsítók – takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca – és gombabetegségek ellen alkalmazott növényvédő szerek környezetbarát, biokultúrákban is engedélyezett termékek, hatóanyaguk a paraffinolaj, illetve réz. Az olaj megfullasztja a kártevőket, a réz pedig a gombabetegségek szaporítóképleteit pusztítja el. A szerek munkaegészségügyi várakozási ideje nulla nap – hívták fel a figyelmet.

A Városüzemeltetési Kft.-től megtudtuk, a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 4.00 között tűnik majd fel a város utcáin.

– A permetezés során esetlegesen a parkoló autókra hulló szer semmilyen kárt nem okoz és könnyen eltávolítható, lemosható. A munkálatok ideje alatt – amelyek az időjárástól függően az ütemterv szerint április 3-án befejeződnek – köszönjük a lakosság türelmét és megértését – írta a KVÜ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában